Ege Bremen ve İzmir’in bağı daha da güçlendi

Bremen ve İzmir’in bağı daha da güçlendi

23.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması’na katıldı.

Bremen ve İzmir’in bağı daha da güçlendi

Konuşmasında start-up, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir tarım ile gıda gibi konularda kentler arası işbirliğinin önemine değinen Soyer, İzmir’in bu üç alanda da öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. “Bizi ayıran sebeplerden çok birleştiren sebepler var” diyen Soyer, “Üç şeye ihtiyacımız var. Vicdan, cesaret ve dayanışma. Yapacağımız onca çalışma, etkinlik, fuar, bunların hepsinde engelleri birlikte aşarız. İzmir ve Bremen’den iki ilçemiz Gaziemir ile Osterholz kardeş kent anlaşması da imzaladı. Bremen ve İzmir’in insanları çok daha iyisini başaracak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gaziemir ile kardeş

İki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün, imzalanan kardeş şehir protokolü ile daha da güçleneceğini vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, “Bu protokolün dayanışma içinde olacağımız konuları zenginleştirerek her iki kentin halkına da fayda sağlayacak sosyal, ticari, turistik, kültürel her anlamda iş birliği içeren projelere ön ayak olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Almanya programı kapsamında İzmir ve Bremen limanları arasında işbirliği fırsatlarının konuşulduğu bir toplantı da yapıldı.