Ege Bu şeref Karşıyaka’nın

Bu şeref Karşıyaka’nın

01.10.2017 - 02:21 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, projeleri, kardeş kentlerle olumlu ilişkileri ve yerelde sergilediği örnek çalışmalarla Avrupa Şeref Bayrağı’nın sahibi oldu. Başkan Akpınar, “Aydın ve modern bir dünya kenti olacağız” dedi

Bu şeref Karşıyaka’nın

Karşıyaka Belediyesi, katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları sonucunda ‘Avrupa Şeref Bayrağı’na layik görüldü.

Haberin Devamı

Son 3 yıl içinde Avrupa Konseyi’nden ‘12 Yıldız Şehri’ unvanı ile Avrupa Diploması ödülünü alan ve Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkenin toplam 200 bin yerel yönetimine örnek gösterilen Karşıyaka Belediyesi’ne, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan ‘Altın Yaldızlı Avrupa Şeref Bayrağı’ da verildi.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’ndaki gecede KODA yerli ve yabancı konuklara müzik dinletisi sundu, halk oyunları ve dans gösterileri de sahnelendi.

Konukları karşıladı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konukları eşi Zehra Akpınar’la birlikte karşıladı. Avrupa Şeref Bayrağı’nı bu yıl Karşıyaka’yla birlikte Bursa Nilüfer Belediyesi de aldı.

Bayrağı daha önce Türkiye’den İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir belediyeleri ile Karabük Safranbolu Belediyesi almıştı.

Haberin Devamı

Avrupa’ya örnek

Avrupa Şeref Bayrağı’nı ilçeye kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’nın bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizle, tüm Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz. Avrupa Şeref Bayrağı ile ödüllendirilmek sorumluluklarımızı artırdı. Karşıyaka’yı aydın ve modern bir dünya kenti yapma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Ghiletchi de “Avrupa’nın en önemli ödüllerinden birini ilçenize vermekten mutluluk duyuyorum. Sağlık, spor, kültür ve ekonomi alanında hayata geçirdiğiniz örnek projeler için minnettarız” diye konuştu. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise emeği geçen herkese teşekkür etti.