Ege Bütünşehir’le çok şey değişir

Bütünşehir’le çok şey değişir

09.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ben TV’de “3 Gazeteci, 1 Konuk” programına katılan İl Başkanı, yeni yasa ile belirlenecek sınırlarda CHP ile aralarında 170 bin oy farkı olduğunu hatırlatıp, “bunu kapatabiliriz” dedi

Bütünşehir’le çok şey değişir

Ben TV’de ekrana gelen ve Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, Ben TV Genel Yayın Yönetmeni Erol Yaraş ve Habertürk Egeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Gençer’in sunduğu Üç Gazeteci Bir Konuk Programının bu haftaki konuğu AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dı. Üç usta gazetecinin sorularını yanıtlayan Akay, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in AK Parti İzmir’i CHP’nin içinden bir adayla almak istiyor sözlerine, “Kendi arkadaşlarını zan altında bırakıyor. Benim böyle bir duygum olmadı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

20’den fazla ilçeye talip
CHP ve AK Parti’nin yayımladığı anket sonuçları da programın gündemindeydi. AK Parti İl Başkanı CHP tarafından yapılan anketleri inandırıcı bulmadığını söyledi.
Yerel seçimlerde 20 ilçenin üzerinde başarı sağlayacaklarını tahmin ettiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı ‘Daha önce yüzde 40 oy alırız dedik; 5 aydan beri kafamıza vurup duyuyorlar. Ama Benim şahsi kanaatim bir çok ilçede belediye başkanlığını kazanacağız. 20 den fazla ilçe diyebilirim.’ dedi.

2009 ve 2011 sonuçları
Akay, Bütünşehir Yasası’nın AK Parti ve CHP arasındaki oy farkına nasıl yansıyacağının sorulması üzerine, “Biz 2009 yerel seçimlerinde 450 bin gerideydik, 2011 genel seçimlerinde 170 bin oyla geride kaldık. Demek ki makası kapattık. Örneğin kırsal kesim dediğimiz Bergama’nın köyleri orman statüsünde mi kalacaklar? Eğer öyle kalırlarsa büyükşehir için oy kullanmayacaklar. Ama değişirse şansımız artar’ diye konuştu.

Haberin Devamı

2 bakanımız da aday olabilir

AK Parti İzmir İl Başkanı Gürsel Tekin’in ‘Binali Yıldırım’ı aday yapmaya cesaret edemezler sözlerini değerlendirdirirken, “Sayın Binali Yıldırım aday olabileceği gibi Ertuğrul Günay da olabilir. Ya da şu an da siyasette olmayan biri de aday olabilir. Çok da memnun oluruz. Binali Beyle bir kere konuştuk bu konuda. Şu anda erken başkan dedi, biz de kapattık konuyu. Bizim gönlümüzden geçen sayın bakanlarımızın büyükşehir adaylığı. Ama bunun yanında İzmir’den farklı insanlarda olabilir” dedi. Akay, İzmir için belirleyecekleri adayın profilini de anlatırken, aday bazlı çalışma yapıldığını vurguladı. Akay, ilçelerde vatandaşın nasıl bir belediye başkanı görmek istediğini ve taleplerini araştırdıklarını kaydetti. Akay ‘Amaç İzmir’i AK Parti Belediyeciliğiyle tanıştırmak’ diye konuştu.

İzmir’e karşı tavır koyuldu

İki hafta önce EXPO için yapılan bir toplantıya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İTB ve VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin katılmamasını eleştiren AK Partili İl Başkanı Akay, ‘Vali Beyle yaşadıkları sıkıntıdan dolayı tavır koyuyorlar. İzmir’de bu işi aslında bi r an evvel çözmek lazım. Sayın Kutlu Aktaş zamanında gibi bir bütünlüğü sağlamamız lazım’ dedi.

Haberin Devamı

İzmir, megaköy oldu

AK Partinin İzmir’i almayı hizmet için istediğini belirten Ömer Cihat Akay, “AK Parti Belediyeciliğinin şu anda iktidarda olduğu illerle İzmir’i kıyasladığınızda açık ara farkı görüyorsunuz. İstanbul, Ankara, Kayseri, Denizli gibi belediyelerin bu süreçteki gelişmelerini gördükten sonra İzmir’in 13 senedir adeta bir megaköy haline getirildiğini görüyorsuz” dedi. 35 Projenin devam ettiğini açıklayan Akay, hedeflerinin 2020 yılında düzenlenecek EXPO’dan önce projeleri bitirmek olduğun açıkladı.

9 Eylül krizi provokasyondu

Ömer Cihat Akay, 9 Eylül utlamalarında krize de açıklık getirdi. Krizin, toplantıda alınan kararın 2 gün öncesinde kamuoyuyla paylaşılmasından kaynaklandığının altını çizen Akay, “1 Ağustos’ta toplantıdan çıktıktan sonra deselerki vilayet konağına Türk Bayrağı çekilmeyecek. Bakanımız Ertuğrul Günay o zaman 2 Ağustos’ta müdahale edecek! O ortamda böyle bir şey yapılmasının provakasyon oldğunu düşünüyoruz” dedi.