Ege Büyük Altay’a büyük gece

Büyük Altay’a büyük gece

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Altay’ın 105. yaş günü töreni, Kültür Park’taki İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Kemal Zorlu’nun hazırlattığı belgesel filmle taçlanan gecede, siyah beyaza gönül verenler buluştu.

Büyük Altay’a büyük gece

İzmir’in asırlık çınarı Altay’ın 105. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen kutlamalarla son buldu.

Haberin Devamı

Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ve siyah beyazlı renklere gönül verenlerin buluştuğu gecede camianın duayenlerinden Kemal Zorlu’nun hazırlattığı özel belgesel, geceye damga vurdu.

Kemal Zorlu’nun derneğe armağan ettiği belgeseli izleyenler, tarih sayfaları arasında duygulu bir seyahat yaptı, camianın unutulmaz isimlerinin siyah beyaz aşkını ve anılarını kendilerinden dinleme fırsatı buldu.

Zorlu’ya teşekkür

Belesel filmin gösteriminden önce, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, geceye ev sahipliği yapan Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nin hazırlattığı teşekkür plaketini, filmin hayata geçmesini sağlayan Kemal Zorlu’ya sundu.

Başkan Ekmekçioğlu, Altay camiasına birlik beraberlik mesajı verdi. Kemal Zorlu da yaptığı konuşmada, bu belgeselin genç kuşaklara Altay’ın büyüklüğünü anlatma amacı güttüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

Zorlu ayrıca, tam 39 röportajın yer aldığı belgeselde, yer almamalarına rağmen Altay’a yönetici, sporcu ve teknik adam olarak büyük hizmetler veren birçok ismi saydı; vefanın Altay camiası için önemli bir şey olduğunun altını çizdi.

Tözge anıldı

Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Aybars Akoğlu, Altay’ın tarihinden anekdotlar anlattı, siyah beyazlı aşkın büyüklüğünü vurguladı.

Erdoğan Tözge Hizmet Ödülü’nü iki şampiyonlukta da Altay’ın kaptanlık pazubandını takan Murat Uluç’a, merhum Erdoğan Tözge’nin oğlu Galip Tözge verdi. Ayrıca Galip Tözge, merhum Erdoğan Tözge’ye verilen Altay’a Hizmet Ödülü’nü Altay Spor Eğitim Vakfı Başkanı Namık Marmara’dan aldı, duygusal bir konuşmayla babasının Altay sevgisini anlattı.

Aynı zamanda eski kulüp başkanı da olan Namık Marmara, ödülü verdikten sonra camiaya müze hazırlattıkları müjdesini verdi.

Büyük Altay’a büyük gece

Özgener’den ödül

Altay Sosyal Dayanışma Dereneği’nin gelenekselleştirdiği Genç Yönetici Teşvik Ödülü’nü ise derneğin genç yöneticisi Emrah Altay’a İzmir Ticaret Odası Başkanı ve Altay camiasının duayenlerinden Mahmut Özgener verdi.
Özgener, konuşmasında Altay adına birlik beraberlik mesajı verdi. Organizasyonda emeği olanlara teşekkür etti. Altay Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar’ın da katıldığı gecede, Altay’a yönetici, futbolcu ve teknik adam olarak hizmet eden birçok unutulmaz isim, belgeseli izlerken duygusal anlar yaşadı. Gece, coşkuyla söylenen Altay marşlarıyla sona erdi.