Ege Büyük Dahi’de son bir hafta

Büyük Dahi’de son bir hafta

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gece kullanılan gaz lambasından hiç yayınlanmamış fotoğraflara kadar birçok objenin yer aldığı Folkart Gallery’deki ‘Büyük Dahi’ sergisi, bugün de ziyaret edilebilecek

Büyük Dahi’de son bir hafta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı gece kullanılan gaz lambasının da yer aldığı Folkart Gallery’deki ‘Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal’ sergisi yoğun ilgi görüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerinin yer aldığı sergiyi, bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

26 Mayıs’a kadar açık

Folkart Gallery’de ekim ayında ziyarete açılan sergide 400 obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı yer alıyor. Yoğun ilgi nedeniyle sergi, 26 Mayıs’a kadar kapılarını açık tutacak. En çok ilgiyi çocuklar ve gençlerin gösterdiği Atatürk sergisi, 19 Mayıs’ta rekor ziyaretçi sayısına ulaşmayı bekliyor.

Ata’nın eşyaları

“Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal” adlı sergide; Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi’nden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı obje ziyaretçiler tarafından görülebiliyor. Serginin proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, proje danışmanlığını da Prof. Dr. Zafer Toprak üstlendi.

Yazarlar