Ege ‘Çabalarımız boşa gitmesin’

‘Çabalarımız boşa gitmesin’

24.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

İZVAK çatısı altındaki kulüplerin başkanları, dayanışmayla elde edilen kazanımların korunması için yine Ali Erten başkanlığında bir yönetimin göreve gelmesini istedi

‘Çabalarımız boşa gitmesin’

TFF profesyonel liglerinde mücadele eden İzmir kulüplerinin çatı kurumu niteliğindeki İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) seçimli olağan genel kurulu hakkında ortak bildiri yayınlayan kulüp başkanları, yeniden Ali Erten başkanlığında bir yönetim oluşturulması çağrısı yaptı. Bildiriye imza atan; Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Menemenspor Başkanı Kazım Hürol Taklak, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, kulüplerin ve İZVAK’ın çabaları ile gelinen noktanın önemli kazanımları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Şansı kendimiz yarattık’

2016 yılında kapanma kararı verilen ve tekrar yoktan var edilen İZVAK’ın, yeni bir misyonla yola çıkıp bugün geldiği noktada tüm Türkiye’nin takdirini kazandığını dile getiren başkanlar,“Gerek merkezi yönetim, gerekse yerel yönetimler ve diğer paydaşlar nezdinde ayrım yapmaksızın kulüplerimizi başarı ile temsil eden bir ortak kuruma sahip olmak bir şans olarak değerlendirilmeli, bu yapı korunmalı. Tüm şehir sahip çıkmalı ve desteklemeli” ifadelerini kullandı. Bildiride ayrıca şu görüşlere yer verildi:

‘Çok emek verdik’

“Uzunca seneler sonra büyük emeklerle ve sabırla dayanışma süreci daha da geliştirilerek devam ettirilmeli. Daha yapılacak çok iş ve alınacak çok yol var. Bu sürece emek verenlerin desteklenmesi, spor centilmenliğinin de gereğidir. Bu tüm sosyal görevlerin bir bayrak yarışı olduğunun bilincinde olarak, yürüyen sistemin devamlılığı gereği Ali Erten başkanlığında oluşturulacak yeni yönetimin görev yapmasının uygun olacağı yönündeki görüşümüzü çok değerli İZVAK kurucularının, değerli vakıf üyelerinin ve spor kamuoyumuzun takdirlerine sunarız.”