Ege Can bağışladı

Can bağışladı

13.07.2020 - 00:10 | Son Güncellenme:

.

Can bağışladı

Kadavradan nakledilen böbreğin fonksiyonlarını yitirmesinin ardından nakil olmayı bekleyen Işıkhan, doğum gününde kardeşinden alınan organla hayata tutundu.

Haberin Devamı

Mardin’de yaşayan Sibel Işıkhan, doğum gününde kardeşi Cemile Öncel’den yapılan böbrek nakliyle ikinci kez sağlığına kavuştu. 18 yıl önce Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği tanısı konulan Işıkhan, bir süre diyaliz tedavisi gördü. 2007 yılında Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Böbreğin şubat ayında fonksiyonlarını yitirmesinin ardından Işıkhan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de yeniden diyaliz tedavisi görmeye başladı.

Gönlü razı olmadı

Ablasının diyaliz tedavisi sırasında yaşadığı acılara çok üzülen kardeşi Cemile Öncel, 10 ay önce doğum yapmasına rağmen ablasının hayatını kurtarmak için böbreğini vermeye karar verdi. Öncel’in kan ve doku grubunun uyması sonucu Işıkhan’a doğum günü olan 1 Temmuz’da böbrek nakil edildi. Sağlık sorunları nedeniyle zor günler yaşadığını belirten Işıkhan, “Benim daha fazla acı çekmeme kardeşimin gönlü razı olmadı. Eskiden kardeştik, şimdi ise ikiz kardeş olduk. Hayatım boyunca unutamayacağım bir hediye oldu” dedi.

Haberin Devamı

Çağrı yaptı

Öncel de 7 kardeş olmalarına rağmen her zaman ablası Işıkhan’ın kendisi için farklı bir yeri olduğunu ifade etti, “Türkiye’de organ nakli olmayı bekleyen çok hasta var. Herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum” diye  konuştu. Organ nakil ekibinden Doç. Dr. Erhan Tatar ise, Kovid-19 salgını nedeniyle organ bağışı rakamlarının azaldığını, buna karşın organ bekleyen kişi sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini söyledi, “Tedirgin olmayın. Gerekli taramalar ve tetkikler sonucunda organ bağışına karar veriyoruz” şeklinde konuştu.