Ege Can dostlarla bir gün

Can dostlarla bir gün

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Hayvanları Koruma Günü’nde sevimli dostları ziyarete gelen çocukları ağırladı.

Can dostlarla bir gün

Doğal Yaşam Parkı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde 2 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Kalabalık bir grup halinde parka gelen miniklerse, ‘Hayvanların yaşamalarını yok etmeyelim’, ‘Sadece 4 Ekim’de değil her gün dostuz’, ‘Biz hayvanları koruyoruz ya siz’ yazılı dövizlerle bu anlamlı güne ayrı bir renk kattı.

Haberin Devamı

Aslandan zürafaya, fillerden ayıya kadar pek çok türü yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları bal kabaklı özel menüyle hem lemurları hem de fil ailesini besledi, keyifli anlar yaşadı. Çocuklar, fillerin barınağına önceden girip hazırladıkları yiyecekleri alana bıraktı; sonra da fil ailesinin nasıl yemek yediğini gördü. ‘İzmir’ isimli fili sloganlarla karşılayan çocuklar, lemurları elleriyle beslerken de hem heyecanlandı hem de çok eğlendi. l İZMİR DHA

Can dostlarla bir gün

Mobil veterinerlik çalışmaları başladı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, sokakta yaşayan, su ve yemek bulmakta sıkıntı çeken can dostlar içinetkinlik düzenledi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Gülşen Gezici, gençlik kolları üyeleri ve çocuklar, sokakta yaşayan can dostlara mama dağıttı, su verdi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Bostanlı ve Çiğli’de gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. “Yaradılanı severim yaradandan ötürü” yazılı tişörtler giyen gençler, herkese önemli bir mesaj verdi.

Haberin Devamı

Can dostlarla bir gün

İl Başkan Yardımcısı Gülşen Gezici, bundan sonra sokak hayvanlarına yönelik farklı projeler hayata geçireceklerini vurguladı, “Sokak hayvanlarına merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermeliyiz. Ayrıca tatil dönemlerinde alınan hayvanların sokağa terk edilmesi de son derece üzücü ve yanlış” dedi. Gezici, şöyle devam etti: “İzmir’de mobil veterinerlik konusunda da ciddi çalışmalarımız mevcut. Bunu da hayata geçireceğiz. Mobil veterinerlik hizmeti kapsamında genç ve idealist veterinerlerle birlikte pilot bir ilçemizde çalışacağız.”

Pati Festivali’ne herkes davetli

Karşıyaka Belediyesi, hayvanseverler ile sevimli dostları festivalde buluşturmaya hazırlanıyor. Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale getirilen Pati Festivali, 7 Ekim Pazar günü 14.00-18.00 saatleri arasında, Mavişehir’deki Tay Park’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte, eğlenceli aktivite ve yarışmalar yapılacak. Firmalar ve sivil toplum kuruluşları stantlar açacak. Toplanacak mama bağışları, sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak.

Haberin Devamı

Özel bir amaç

Ayrıca Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, hafta boyunca Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Tay Park’ta bulunan klinikte öğrenci ve okul gruplarını misafir ediliyor. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu organizasyon sayesinde, sokak hayvanları için mama bağışı toplayacağız. Katkı sağlamak ve keyifli bir gün geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Yeni barınak geliyor

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle özel ziyaretçilerini ağırladı.Minik öğrencilere Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan bizzat eşlik etti. Miniklerde çevre ve doğa bilincini oluşturmak adına önemli çalışmalar ortaya koyduklarını anlatan Başkan Cahan, “Özellikle sokaktaki can dostlarımız konusunda yüksek bir hassasiyetimiz var. Şehir içersindeki su ve yem noktalarıyla, bunun yanında barınağımız ve veteriner hizmetlerimizle bu konuya verdiğimiz önemi ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda yeni bir hayvan barınağı da inşa ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Can dostlarla bir gün

En sevimli toplantı

Hayvanseverliğiyle tanınan, makam odasında kedisi ‘Çiko’, su kaplumbağası ‘Tekila’, papağanları ‘Koko’ ve Gezi’ ile belediyenin çatısında da 60 taklacı güvencin besleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanseverlerle bir araya geldi. Veteriner İşleri Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol köpekleri Zeyna ve Dost ile katılırken hayvan dostları da kendi hayvanlarını yanlarında getirdi. Başkan Şenol, “Hayvan beslemek isteyenlere önerim satın almak yerine, sokakta yaşayan hayvanları sahiplenmeleri” dedi.

Can dostlarla bir gün

Başkan Şenol, 10 dönümlük alanda ikinci köpek parkının açılacağını söyledi.

‘Dostlarımızı her gün koruyalım’

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde can dostlara yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, barınağın modernize edilmesinin yanı sıra, sokaklara su kapları yerleştirip, soğuk havalarda besleme noktaları oluşturduklarını anlattı. Başkan Gençer, “Yaşam için gerekli olan hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtaç olduğumuzu unutmadan, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıları korumalıyız. Her canlının yaşama hakkı olduğu unutulmamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘Satın almayın, sahiplenin’

Bornova Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde can dostları unutmadı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, merkeze mama bağışında bulundu. Büyükpark’ta düzenlenen kermesten elde edilen gelir ise sokakta yaşayan sevimli dostların tedavi ve bakımları için bağışlandı. “Satın Alma Sahiplen” etkinliğinde de korumaya muhtaç can dostlar yeni yuvalarına kavuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, can dostların sıcak bir yuvaya ve hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Bu dünya hepimizin

Buca Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde, pırlanta merkezlerinde okul öncesi eğitim gören minikleri Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Özgür Hayvan Parkı’nda ağırladı. Merkeze gelen 3-6 yaş grubu minik pırlantaları, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina karşıladı.

Hayat onlarla güzel

Çocuklara sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere dağıtmaları için mama hediye eden Başkan Piriştina, Özgür Hayvan Parkı’nın maskotu ‘Buca’ isimli papağanı da miniklerle tanıştırdı. Çocuklara öğütler veren Başkan Piriştina, “ Bu dünya hepimizin. Biz insanlar kadar doğadaki tüm canlılarında yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” diye konuştu.