Ege ‘Çankaya Çarşısı’ geliyor

‘Çankaya Çarşısı’ geliyor

02.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de Konak Belediyesi, halk arasında ‘Bitpazarı’ olarak bilinen Çankaya İsmet Kaptan Mahallesi’nde 10 sokağı birden yeniliyor.

‘Çankaya Çarşısı’ geliyor

Kayrak taşlar ve taban tuğlası döşeniyor. Ayrıca 3 bin metrekare deniz dalgası beton parke de kullanılacak. Ekimde başlatılan çalışmalar, esnafın mağdur edilmemesi amacıyla hızla sürdürülüyor. Başkan Muzaffer Tunçağ, çalışmaların, müteahhite verilen 120 günlük süreden önce tamamlanacağını müjdeledi.
Tunçağ, bugüne kadar başlattıkları tüm projeleri zamanından önce tamamladıklarını belirterek, şöyle dedi: “10 sokakta, bin 200 metreyi bulacak çalışmalar için 730 bin YTL ödeyeceğiz. Sokaklar, kent mobilyalarıyla süslenecek. Elektrik direkleri kaldırılacak, kablolar yeraltına alınacak. Yeni ışıklandırma sistemiyle çarşı, geceleri ışıl ışıl olacak. Bitpazarı’nda, çağdaş alışveriş ortamını sağlayacağız.”
Çankaya Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsnü Örün, çalışmalar nedeniyle sıkıntı çektiklerini, ancak bittiğinde buna değeceğini ifade etti. Örün, “Bu çalışmaların devamı olarak giydirme cepheler ve tenteler yapılacak. Biz artık ‘Bitpazarı’ olarak değil, ‘Çankaya Çarşısı’ olarak anılmak istiyoruz” diye konuştu.
Derneğin kurucu başkanı Nuri Erdumlupınar da bölgenin, kentin en eski alışveriş noktalarından biri olduğunu hatırlattı, şunları söyledi: “Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. ‘Seçim yatırımı’ diyenler oluyor. Ama ben öyle algılamıyorum. Yapılması gereken bir şeydi. O nedenle Başkan Tunçağ’a teşekkür ediyoruz.”

Yazarlar