Ege Canlar korumada!

Canlar korumada!

23.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da ‘Can Dostum Can Evim’ projesiyle sahipsiz dostlar için okullara 12 barınak sağlandı. Salihli ile Beydağ belediyeleri de, mama ve su desteğinde bulunmaya devam ediyor

Canlar korumada

Belediyeler, sokak sakinlerinin beslenmesi ve barınması için seferber oldu. Karşıyaka’da gerçekleştirilen ‘Can Dostum Can Evim’ projesiyle okullara 12 barınak verildi. Salihli’de belediye ekipleri, besleme çalışmalarına hız kazandırdı. Beydağ Belediyesi ise, can dostlara yönelik barınma ve beslenme alanları oluşturdu.

Haberin Devamı

Karşıyaka Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor, Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü ile Karşıyaka Kızılay Başkanlığı’nca gerçekleştirilen ‘Can Dostum Can Evim’ projesiyle okullardaki kedi ve köpeklerin barınması için 12 barınak verildi. Pina Ltd. Şirketi sahibi İş İnsanı Erdem Şengezen sponsorluğunda gerçekleştirilen projeyle sağlanan 12 barınağın teslimi yapıldı. Kaymakam Ali Rıza Çalışır, çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın önemine değindi, daha çok barınak sağlamak istediklerini belirtti.

Dezenfekte edildi

Salihli Belediyesi de, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları da dahil olmak üzere haftanın 7 günü sokakta yaşayan dostlara yönelik besleme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma yasağından etkilenen ve beslenme imkanları kısıtlanan can dostlar için şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yem odaklarına mama ve su bırakıyor. Yem odaklarının çevresi de dezenfekte ediliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşa çağrı

Beydağ Belediyesi ise, ilçenin dört bir yanına düzenli olarak yiyecek ve su bırakarak beslenme ihtiyaçlarını gideriyor. Belediyede görevli veteriner hekim tarafından hastalanan, yaralanan can dostların tedavileri yapılıyor. Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Havaların da ısındığı bu günlerde sokak hayvanlarımızı unutmamalıyız. Her canlının yaşamını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Vatandaşımızdan ricamız, evlerinin önüne su ve yiyecek bırakmaları” dedi.