Ege Cenneti İzmir’e armağan etti

Cenneti İzmir’e armağan etti

13.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Cenneti İzmir’e armağan etti

İnciraltı Kent Ormanı’nı İzmir’e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dilerim, akçaağaçların gölgesinde daha nice nesiller güzel günler geçirir” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diktiği 30 bini aşkın ağaçla cennetten bir köşeyi andıran İnciraltı Kent Ormanı, moloz yığınlarıyla kaplıyken kentin cazibe merkezlerinden biri oldu. Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan, Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğündeki alanı temizleyip, yaklaşık 30 bin ağaç diken Büyükşehir; gezinti, yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturdu.

Cenneti İzmir’e armağan etti

‘Bizden hoş bir seda’

Büyük önem verdiği projenin çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen Başkan Kocaoğlu’nun, yeni dikilmiş bir akçaağaç fidanının yanındaki görüntüsüyse alandaki değişimin en net kanıtı oldu. Yıllar sonra aynı noktada, aynı açıdan çekilen fotoğraf ile ilk kare arasındaki fark dikkat çekti. 2006 yılında İnciraltı Kent Ormanı açılışında söylediği, “Bu alan İzmir’in önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. İzmirliler burayı çok sevecek” sözlerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bu iddiasını gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi, “Akçaağaç yüzlerce yıl yaşabilen bir tür. Yeşili ve maviyi buluşturan bu güzel orman da bizden gelecek kuşaklara hoş bir seda olarak kalır” diye konuştu.