Ege Cesaret dolu hikayeler

Cesaret dolu hikayeler

24.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

EGİAD, yönetim kademelerinde kadın sayısını artırmak ve ataerkil iş dünyasında yaşanan zorluklara çözüm önerileri getirmek amacıyla “İş’te Kadın İşte Kadın Zirvesi”nde başarılı isimleri ağırlayacak.

Cesaret dolu hikayeler

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) işbirliği ile gerçekleşecek İş’te Kadın İşte Kadın Zirvesi; ekonomi, üniversite ve sivil toplum dünyasından isimleri bir araya getirecek. İş dünyasında başarılarıyla öne çıkan konuşmacılar, kadınlara cesaret aşılayacak. Zirve misyonunu, rol model kadınları üniversite öğrencileriyle bir araya getirerek sürdürecek.

Haberin Devamı

Stres yönetimi

Amaçlarının, tepe yönetime ulaşmak için çabalayan kadınların yüzleştiği ataerkil sistemden kaynaklanan sorunları araştırmak, önerilerde bulunmak ve yönetim kademelerindeki kadın sayısının artırılmasına örnekler teşkil etmek olduğunu belirten EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “Konuşmacılarımız yönetim kademelerine dişil cinsiyetin sezgi, iletişim, teşvik, yaratıcılık, duygusal zekâ ve stres yönetimi açısından üstünlüklerini kullanarak ulaşmış, güçlü liderlik özelliklerine sahip kişiler” dedi.
Değişimlerin hızla yaşandığı günümüzde, kurumları yenilikçi ve dönüşümcü yapanın liderlik özellikleri olduğuna dikkat çeken Aslan, “Kadınların dönüşümcü liderlik eğilimlerinin erkeklerden yüksek olması bir avantaj ancak bu avantajın uygulamaya geçişi ne yazık ki toplumsal kültürümüz sebebiyle sekteye uğruyor. Öncelikle toplumdaki bu algıyı değiştirmemiz gerekmektedir. Etkinliğimizi yıllara yayıp bu algıyı olumlu yönde değiştirmek istiyoruz” diye konuştu.
EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Anıl Yüksel ise, üst düzey ve orta kademe yönetici pozisyonundaki kadın oranının 2012 yılında yüzde 14.4 iken son yıllarda yüzde 17.3 seviyesine çıktığı bilgisini verdi, bu noktada eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Haberin Devamı

Kimler katılacak

Zirve, 25 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ve Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya’nın açılış konuşmaları ile başlayacak. “Başarı Cesaret İster” “Girişimcilik” ve “ Kadınlar Kilidi Kırıyor” oturumlarında; İnci Holding CEO’su Neşe Gök, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Girişimci Kadınlar Grubu kurucusu Ülkü Hür, TutumluAnne.com kurucusu Özden Pusat, Tekkredi kurucusu ve CEO Pelin Anlı Bedirhanoğlu, Ev Tekstili kurucusu Gül Güler Goncagül, BSH Ev Aletleri Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve BDT Bölgeleri Kurumsal İletişim Müdürü Burçin Girit ve Coca Cola Bilgi Teknolojileri Direktörü (CIO) Leyla Deliç olacak.