Ege Çeşme, bir milyon kişiyi ağırlayacak

Çeşme, bir milyon kişiyi ağırlayacak

22.03.2022 - 03:06 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin cennet köşesi Çeşme’de tatlı bir telaş var.

Çeşme, bir milyon kişiyi ağırlayacak

Onur Çakır / Salgın nedeniyle iki yıldır yapılamayan Alaçatı Ot Festivali, 11. kez kapılarını açacak. Festival, 24 Mart Perşembe günü başlayacak ve pazar gününe kadar sürecek. Belediye Başkanı M. Ekrem Oran,  bir yıldır bu festivale ekibiyle hazırlandığını söyledi, “Farklı illerden festival için turlar düzenleniyor. Çeşme’de otellerde doluluk oranı yüzde 85’i geçti. Binden fazla stant açılacak. Festivale gelenler, çeşit çeşit otları bulabilecek. Çok sayıda etkinliğimiz var. Bir milyon ziyaretçi bekliyoruz. Ölü sezon diyebileceğimiz bir noktada bu festivalimiz esnafımıza da, vatandaşlarımıza da can suyu olacak” dedi. Alaçatı Ot Festivali’nin bir marka olduğunu dile getiren Oran, bir amaçlarının da festivali dünyaya açmak olduğunu ifade etti. Başkan, şu değerlendirmede bulundu: “Festival, hiçbir zaman sadece bir yemek festivali olmadı. Doğadan koparılmış, betonlar arasına hapsolmuş, bedenlerini ve ruhlarını iyileştirmeye çalışan insanlığın önemli bir kaçış noktasına dönüştü. Ziyaretçileri bu bilinçle hazırlanan bir program bekliyor.”

Haberin Devamı

Üretici memnun

Süt üreticisi, uzun süredir devletten çiğ süt alım fiyatında artış talep ediyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, müjdeyi geçen hafta verdi. Çiğ süt alım fiyatı 4 lira 70 kuruştan 5 lira 7 kuruşa yükseltildi. Üreticinin yüzü güldü. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “İneklerimiz kesilmekten kurtulduğu için tüm üreticiler adına Tarım Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bir katliam başlamıştı. Pariteye göre yetersiz ama yine de yangın söndürüldü. Tarım Bakanımız yangını söndürdü” ifadesini kullandı.

Ulaşım zammı davalık

Son 5 aydır akaryakıt fiyatları uçtu. Bu durum vatandaş kadar kamu kurumlarını da etkiledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 38 zam kararı aldı. Geçen yıl çıkarılan bir yönetmelikle UKOME’nin yapısı hükümet lehine değiştirildi. İzmir özelinde, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımla, trafikle ilgili alacağı kararları alırken istişare etme zorunluluğu ortaya çıktı. Karşı tarafın ‘hayır’ diyeceği bir konunun buradan geçmesi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi, ulaşım zammını geçireceği toplantıya ilçe belediyesi temsilcilerini de davet etti. Minibüslere yapılan zam oybirliğiyle geçti, toplu ulaşım zammı oyçokluğuyla kabul edildi. TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü, bu kararın iptali için dava açtı. Dava dilekçesinde, UKOME yapısında ilçe belediyelerinin olmadığı vurgulandı. Aynı şekilde, ulaşım ücretlerinin her ay Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ışığında otomatik olarak belirlenmesi kararının da iptal edilmesi talep edildi.