Ege ‘Çeşme enginarına yoğun talep var’

‘Çeşme enginarına yoğun talep var’

17.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretim, pazarlama ve markalaşma girişimlerine destek veren AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Tarladan doğrudan tüketiciye ulaştırılan Çeşme enginarına yoğun bir talep var” dedi.

‘Çeşme enginarına yoğun talep var’

Talebi karşılayabilmek için ürünü günlük olarak topladıklarına vurgu yapan Çankırı, “Enginar aynı zamanda çok faydalı bir gıda. Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko ve vitaminler açısından zengin. Karaciğer dostu bir sebze, lif yönünden de zengin, sindirim sistemine de yardımcı oluyor” diye konuştu. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne bağlı üreticilerin, taze vakumlanmış enginarı tüketiciye sunduklarını belirten Çankırı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Hemşehrilerimizin ve tüketicilerimizin sağlığı, öncelikli meselemiz. Her aşamada hijyen kurallarına dikkat ediyor, ürünün taze ve sağlıklı olup olmadığını kontrol ediyoruz. Paketlemeler ve kargo işlemleri de aynı hassasiyetle sürdürülüyor. Fiyat politikasında inisiyatifimizi, kâr amacı gütmeden, sadece üreticimizin mağduriyet yaşamaması yönünde kullanıyoruz. Çeşme markası altında bu ürünlerin talep edilmesi ve satışı, kadın istihdamına destek olacak ve kadınlarımızı ekonomik olarak güçlendirecektir.”