Ege Çeşme Kalesi’nde muhteşem final

Çeşme Kalesi’nde muhteşem final

22.07.2009 - 00:20 | Son Güncellenme:

BU yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’nin yaz dönemi etkinlikleri Çeşme Kalesi’ndeki “Mario Frangoulis ve Arkadaşları” konseriyle sona erdi.

Çeşme Kalesi’nde muhteşem final

Günümüzün en güçlü seslerinden, sıra dışı tenor Frangoulis ve arkadaşları yaklaşık bin kişiye unutulmaz gece yaşattı. Özel orkestrası eşliğinde sahneye çıkan Yunan sanatçı, konuklarını Türkçe selamladı ve İzmir Festivali’ne katılmaktan onur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez Bodrum’da sahne aldı
BODRUM’DAKİ 6’ncı Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin 3’üncü gecesinde dünyaca ünlü piyanist Alexander Mazdar sahneye çıktı. Sırp asıllı Belçikalı sanatçı, 400 yıllık tarihi Eklisia Kilisesi’nde klasik müzik ziyafeti sundu. Yaklaşık 250 kişi keyifle dinledi, alkış yağdırdı. Madzar, Türkiye’de ilk kez konser verdiğini, gösterilen ilgiye hayran kaldığını söyledi.

Folklor güzelliği
BALIKESİR’İN Burhaniye İlçesi’nde, kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle yaz etkinlikleri düzenlendi. Gençlik Merkezi Folklor Ekibi de gösteri sundu. Anadolu’nun farklı yörelerinden halk oyunları oynandı. Modern dans örnekleri de sergilendi. Aralarında yabancı turistlerin de yer aldığı çok sayıda kişi izledi, zaman zaman oturdukları yerden eşlik etti.