Ege Çeşme revaçta

Çeşme revaçta

25.05.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Pandemi ve depremin etkisiyle kentten uzaklaşmak isteyenlerin ilk adresi olan turizm cennetinde arsalar 5 milyon, konutlar ise 1.5 milyon liradan başlıyor

Çeşme revaçta

NEVRA UÇKAÇ DHA - Pandemiyle izole yaşamın öne çıkması ve 30 Ekim’deki yıkıcı depremin de etkisiyle imarlı arsaların fiyatları son bir yılda ikiye katlandı. Vatandaşın kent merkezine uzak ilçelerde yaşamı tercih ettiğini ve yoğun talep nedeniyle fiyaların yükseldiğini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, “Çeşme’de ihaleye açılan arsaların 5 milyon liradan satılır hale geldi” dedi. İzmir’de turizmin merkezi olarak kabul edilen Çeşme ve Alaçatı’nın, İstanbul, Bursa, Ankara ve diğer illerde yaşayanlar tarafından da tercih edildiğini belirten Güleroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

18 milyona kadar çıkıyor

“İlgi Bodrum’dan Çeşme’ye doğru kaydı ancak arsa üretilmediği için fiyatlar otomatik olarak yukarı doğru çıktı. TOKİ aracılığıyla ihaleye açılan arsaların fiyatları, muhammen bedel daha önce 2 milyondan başlarken bugün 5-5.5 milyon lira oldu. Çeşme’de verdiğim fiyatlar normalde bir ya da iki villa yapabileceğiniz arsalar için geçerli ancak 14-18 milyon liraya da var ve içine beş villa yapılabilir. Bu fiyatlar; arsa bedelleri, inşaat maliyetleri ve müteahhit karına göre belirleniyor. Rakamlar bu yüzden şişiyor. 850 bin liraya 1+1 daire satıyorduk, şu anda 1 milyon 450 bin lira.”

Yüzde 110 artış oldu

Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Foça, Bergama ve Aliağa’nın yanı sıra Kemalpaşa, Torbalı, Ayrancılar ve Bayındır’ın da daha fazla tercih edilir hale geldiğini ifade eden Güleroğlu, “Konut kredisinin düşmesinin de fiyatların yükselişine etki etti. Faizler azalınca yarıtımcı gayrimenkul almayı tercih ediyor. Geçen yıldan bu yana fiyatlar yüzde 70-110 civarında arttı” dedi.