Ege Çeşme’ye 712 km. içme suyu hattı

Çeşme’ye 712 km. içme suyu hattı

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir, Çeşme’nin su sıkıntısını çözmek için 712 kilometrelik içme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek. İşe, Ildırı’daki iletim hattından başlandı.

Çeşme’ye 712 km. içme suyu hattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme’de yaşanan su sıkıntıları nedeniyle eskiyen ve kaçaklara neden olan iletim hatlarıyla su şebekelerini yenileyen İZSU ekiplerini Ildırı’daki çalışmalarını inceledi, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Fen İşleri ve İZBETOn ekiplerinin asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Kocaoğlu’na Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç eşlik etti. Vatandaşların şebeke döşeme ve yol yapım çalışmaları sırasında sıkıntı çektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Yaptığımız tarihi yatırımla artık Çeşme’de susuz yazları bitirmek, ilçenin 30 yıllık sorununu çözmek istiyoruz. Çekilen sıkıntılara kesinlikle değecek” dedi.

Haberin Devamı

Şifne-Ildırı, Ildırı-Balıklıova ve Günkent Sitesi ile anayol arasında çalışmalarını sürdüren ekipler, 8.4 ton sıcak asfalt, 36 bin ton plentmiks temel ve 8.5 ton alt temel imalatını tamamladı. Toplamda 15.4 kilometrelik yolun 6.3 kilometrelik kısmının sıcak asfalt imalatını tamamlayan Büyükşehir ekipleri, hattın geriye kalan kısmının 2.4 kilometresinin ise zemin hazırlığını yaptı. Asfalt dökümünün 20 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Ekipler asfalt çalışmalarıyla eşzamanlı olarak, Ildırı’daki ara sokaklarda da parke tamiratına devam ediyor.

Üç etaptan oluşacak

İlçenin kaçaklara neden olan içme suyu altyapısını yenilemek için 712 kilometrelik içme suyu şebekesi ile 86 kilometrelik yeni iletim hattı projelendirildi. 250 milyon liralık dev projenin ilk etabında işe, özellikle Ildırı kaynaklarından gelen suyun Çeşme’ye aktarılmasını sağlayan ve çürüdüğü için sık sık arızalanan 17 kilometrelik iletim hattından başlandı, Birinci kademe imalatı kapsamında 70 kilometrelik içme suyu şebekesi ve iletim hattı yeniledi. İkinci etap ise, 38 kilometrelik iletim hattı ile 276 kilometrelik içme suyu şebekesinden oluşuyor. Üçüncü etapta tamamlandığında 5 kilometre iletim hattıyla 283 kilometre içme suyu şebekesi yenilenecek.

Yazarlar