Ege Çeşme’ye dev yatırım!

Çeşme’ye dev yatırım!

10.05.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege’nin 25 yaşındaki toptan gıda devi, yeni yatırımı Naturak Gross ile cennet ilçede hizmete açıldı. CEO Utku Özdamar, “2 bin çeşide yakın ürünümüz, hep ucuz, en ucuz” diye konuştu.

Çeşme’ye dev yatırım

Selen Almaç / Marka Portresi - Yeni yatırımlarla İzmir ve ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Naturak Şirketler Grubu CEO’su Utku Özdamar, “Ege Bölgesi’nin en güçlü tedarik zinciri markası Naturak olarak, 25 yıllık tecrübemiz ve dev yatırımımız Naturak Gross ile şimdi Çeşme’deyiz. Halkımızı ve esnafımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Şu anda mağazamızda göreceğiniz fiyatlar 10 gün sonra değişecek fiyatlar değil. Tüm süreçleri organize bir şekilde; yüksek satın alma gücümüzü kullanarak yönetiyoruz. 2 bin çeşide yakın ürünümüz hep ucuzdur, en ucuzdur. Emek veren tüm arkadaşlarıma, tüm emektar çalışanlara ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bugüne geçmeden önce markanın dününü öğrenmek isteriz. Kuruluş öykünüzden biraz bahseder misiniz?

Kuruluş temellerini 2001’de Gıda Çarşısı’nda, Öncü Salça’nın Ege Bölgesi distribütörlüğü ile atan Naturak A.Ş, marka hayatına ilk olarak küçük bir bakkal dükkanında başladı. Bugün, İzmir Menderes bölgesinde şu an için 4 bin metrekare kapalı ve 6 bin metrekare açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik alanda, 15 araçlık 20 saha ekibi ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.

İş ortaklarınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

İş ortaklarını “sağlık ve kalitesinden ödün vermeyen” firmalardan seçiyoruz. Perakende zincir marketler, toptan, şarküteri, EDT, catering, horeca kanallarına, “Müşterilerimize hizmet sınırlandırılamaz” felsefesi öncülüğünde ürünleri hızla ulaştırmaktayız.

Haberin Devamı

İşinizde her fırsatta kalite vurgusu yapıyorsunuz. Bu konuda özel çalışmalarınız var mı?

Hızlı tüketim ürünlerinin sektöründe; yaygın, çağdaş ve güvenilir konsepti ile Türkiye’nin bir numaralı toptancısı olma vizyonuyla çalışıyoruz. Bu vizyonda da kalite olmazsa olmaz. Müşterilerine ve iş ortaklarına kaliteli hizmet sunmak için, işbirliğinin geliştirilmesinde, daha yüksek seviyelerde inovasyon ve ortak hedeflere ulaşma arzusunun, çalışanlarının mutluluğu ile olacağı inancını benimseyen Naturak A.Ş. olarak, teknoloji ve dijitali de önceliğimiz yaparak, iç denge yapısını oluşturmakta ve ileriye dönük “Kalite Yönetimi” süreçleri ile sistemini destekleyerek, gelişim ve yatırımlarını bu güvenle gerçekleştirmekteyiz.

Ayrıca firmadaki organizasyon yapısında ciddi değişiklikler yaptık; süreci teknoloji ve veri odaklı hale getirdik. Özel kodlanmış CRM sistemimiz ile yapıdaki tüm verilere hakimiyetimiz var. Saraçoğlu ailesi ciddi bir destek sağladı. Bugün Naturak, Avrupa standartlarında bir firma haline geldi.

Gelelim yeni operasyonunuz olan Çeşme’ye…

Çeşme mükemmel bir ilçe; doğa harikası ve son zamanlarda gözde olan bir destinasyon. Ege Bölgesi’nin en güçlü tedarik zinciri markası Naturak olarak, 25 yıllık tecrübemiz ve dev yatırımımız Naturak Gross ile şimdi Çeşme’deyiz.

Haberin Devamı

Bu bir yandan da bölge için yeni bir istihdam alanı demek...

Evet. Naturak, yeni yatırımıyla İzmir ve Türkiye’nin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor. Yeni konseptiyle, temel gıda ürünlerinden temizlik ürünlerine, şarküteri ürünlerinden taze sebze meyveye, kasap ürünlerinden fırın ürünlerine kadar binlerce ürün seçeneğini hem toptan hem perakende satış ilkesiyle tüketicilere sunulacak. Çeşme’nin en büyük mağazasıyız. Rekabetçi fiyat politikamızla Ege Bölgesi’nde ilkleri başarmaya devam ediyoruz. Yeni konseptimizle hazırladığımız mağazayı açmanın hem heyecanını hem mutluluğunu yaşıyoruz. Naturak Gross’ta hep ucuzluk var. Halkımızı ve esnafımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Şu anda mağazamızda göreceğiniz fiyatlar 10 gün sonra değişecek fiyatlar değil. Tüm süreçleri organize bir şekilde; yüksek satın alma gücümüzü kullanarak yönetiyoruz. 2 bin çeşide yakın ürünümüz hep ucuzdur, en ucuzdur. Emek veren tüm arkadaşlarıma, tüm emektar çalışanlara ve dostlarıma teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Bu başarılarda payı olan en önemli isimlerden birisiniz. Sizi biraz tanıyabilir miyiz, Utku Özdamar kimdir?

Üniversite mezunuyum, 2 yabancı dil biliyorum. 1993 yılında çalışma hayatıma başladım. Bugüne kadar Universal Holding’te, Sabancı Marsa Grubu’nda 7 yıl çalıştım. Bu deneyimden sonra Egeden A.Ş.’de Genel Müdür pozisyonunda 21 yıl yöneticilik yaptım. Naturak’ta ise 1 Eylül’de göreve başladım. Aşırı fanatik Beşiktaşlıyım. Naturak’da bu dönemde rakamsal olarak 4 katı büyüme hızıyla gidiyoruz. Naturak, “kartal kanadı taktı uçuyor” desek yanlış olmaz. Saraçoğlu ailesinin bana olan güveni en büyük başarı kaynağım.

Sektörde belirleyici olmak için çalıştığınızı belirttiniz. Peki, sektöre katkılarınız veya katmayı hedefledikleriniz nelerdir?

Büyük ölçüde kayıt dışılığın hakim olduğu gıda toptancılığında, tamamen kayıtlı çalışarak ülkemize vergi geliri kazandırmak, olabilecek en düşük operasyonel maliyetler ve asgari düzeydeki kar marjları ile gıda piyasasındaki fiyatlarda belirleyici konumunda olmak ve lokal ürünlerin satın alınmasıyla bölgesel üretime ve kalkınmaya destek olmak.

Haberin Devamı

Naturak

Güçlü bir organizasyon yapısına sahip

50 araçlık lojistik gücü

Rekabetçi fiyat politikası

30 satış ekibi personeli

10 satış destek personeli

25 yıllık tecrübe

Online toptan alışveriş kolaylığı

En rekabetçi fiyatlar

Naturak Gross

Ulaşılabilir kolay lokasyon

Rekabetçi fiyatlar

Yüzlerce çeşit

Kapıya teslim imkanı

Mobile App ile alışveriş için gün sayıyor

Yazarlar