Ege Çeşme’yi çok özledik

Çeşme’yi çok özledik

01.07.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

Pandemi gölgesinde geçen iki yılın ardından bu sezon 1 milyon ziyaretçi bekleniyor. Bayram tatili için yerli turistten yoğun talep var. Yabancı turistte de ülke çeşitliliğinin artığı görüldü.

Çeşme’yi çok özledik

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması, Çeşme’deki otel rezervasyonlarını hareketlendirdi. Ünlü tatil merkezi Çeşme’ye bayramda 1 milyonu aşkın kişi bekleniyor.

Haberin Devamı

Okulların tatil olması ile birlikte yoğunlukların zaten artığını ve haftasonları yüzde 100 doluluklara ulaşıldığını ifade eden Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Bu yıl ilk defa sadece bizim gurbetçilerimiz değil, İran, Irak, Azerbaycan, Tunus Fas gibi ülkelerden Avrupa’da yaşayıp çalışan gurbetçiler de Çeşme’ye gelmeye başladı. Bu konuda mutluyuz. Dış turizmden aldığımız pay, yüzde 50-60’ın üzerine çıkmış durumda. Bayramla birlikte, eylül ayı ortalarına kadar, 2019 rakamlarına ulaşacağımızı, hatta bir tık üzerinde kapatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl tatiller uzun olacak

Son iki yılın pandemi gölgesinde geçtiğini ve bu sezonla birlikte kayıpların telafi edileceğini ifade eden ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Ebru Tuğgan da, “Bayramla birlikte, Çeşme genelinde yüksek sezona da geçiyoruz. Şu an baktığımızda, bayram rezervasyonlarından sonra da Çeşme genelinde ciddi bir hareketlilik söz konusu. Pandemi döneminde, misafirlerimiz çok uzun planlardan kaçınmıştı. Bu sene bunun biraz yıkıldığını görüyoruz. Özellikle erken rezervasyonlarda çok ciddi talepler olduğunu da gözlemliyoruz. Biz eylül ayından da umutluyuz. Eylül rezervasyonlarımız, belki sezon rezervasyonları gibi hareketli değil; ama tatil sezonunu uzatmak adına da mutlaka bir takım girişimler olacaktır” dedi.