Ege Cevap/Düzeltme metni

Cevap/Düzeltme metni

06.12.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Cevap/Düzeltme metni

Milliyet Gazetenizin Ege Ekinde 02.12.2021 tarihli nüshasının 2. sayfasında ve gazeteye ait www.milliyet.com.tr adlı internet sayfasında yer alan “Mandalinalara reklam yasağı” başlıklı haberler, LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nı derinden üzmüş olup, yayımlanan haberin gerçeği yansıtmaması nedeniyle, yasa gereği tekzip ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Basın özgürlüğünün korunması gereken değerlerimizden biri olduğunu bilmekteyiz. Ancak söz konusu haberin içeriği gerçekliği yansıtmamaktadır. 5187 sayılı Basın Kanunu ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un hükümlerine göre asılsız ve doğruluk payı bulunmayan içeriklerin kayıtsız şartsız tekzip edilmesini talep etmek de en doğal hakkımızdır.

Haberde yer alan iddialar ile maksatlı/kasıtlı özel olarak hazırlanan haberler suretiyle LÖSEV Vakfı hakkında karalama kampanyası başlatılmak istenmektedir. Bu durum Türk halkının yıllardır en güven duyulan sivil toplum kuruluşu olarak seçtiği kurumumuzun toplum nezdinde kurumsal itibarını zedelemekte ve ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Haberde yer alan Ankara 6. İdare Mahkemesi’nde LÖSEV’in taraf olduğu herhangi bir dava bulunmamaktadır. Vakıf tarafından Ticaret Bakanlığı kararının iptali için Ankara 14. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmıştır ve yargılaması halen devam etmektedir. Mahkemece henüz esas hakkında bir karar verilmemiştir. Gerçeğe aykırı bu haberleri yayan kanser lobisi ve avukat hakkında hukuksal süreç başlatılacağını ve mahkemeye de sunduğumuz gerçeği yansıtan akredite Gıda Laboratuvar sonuçlarını kamuoyuna duyurmak isteriz.

Haberin Devamı

LÖSEV Yönetim Kurulu

 

Yazarlar