Ege Cevizin başkenti!

Cevizin başkenti!

13.01.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Denizli’de 2017’de hayata geçirilen Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi kapsamında dağıtılan toplam 380 bin fidan toprakla buluştu.

Cevizin başkenti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası iş birliğinde 2017 yılında hayata geçirilen “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında üreticilere bu yıl da ceviz fidanı hibe desteği veriliyor. Kentte bu yıl hibe verilecek toplam 40 bin ceviz fidanının dağıtımına Çal ve Babadağ ilçelerinden başlandı. İlk etapta iki ilçede 5 bin fidan üreticilere verilirken,
“Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında 2017’den bugüne ise Denizlili üreticilere toplam 380 bin ceviz fidanının dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Ekonomiye destek

2022 yılı sonunda ise 420 bin ceviz fidanı dağıtımının tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Başkan Osman Zolan, “Çiftçimizin, üreticimizin ihtiyacı olan ne varsa karşılamaya, imkânlarımız doğrultusunda desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü biz şehrimizde üreticimizin kullanmadığı, ekip dikmediği bir toprak parçası kalmasın istiyoruz. Ceviz fidanlarımız hem çiftçimize hem de ülke ekonomimize büyük destekler sağlayacak” dedi.

Denizli’ye yeni sanayi sitesi

Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, kentin küçük sanayi ihtiyacını karşılayacak Yeni Sanayi Sitesi’nin müjdesini verdi. S.S. Denizli Otomotivciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne tapu devir işlemlerinin başlatıldığını duyuran Başkan Zolan, “Yeni Sanayi Sitemiz tamamlandığında esnafımızın uzun zamandan beri talep ettiği ve yer sıkıntısı yaşanan işyeri ihtiyacı karşılanacak. Esnafımız daha sağlıklı, daha modern ve daha konforlu işyerlerinde vatandaşlarımıza hizmet etme imkanına sahip olacak” diye konuştu.