Ege Çevre dostu projelerde işbirliği

Çevre dostu projelerde işbirliği

20.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti.

Çevre dostu projelerde işbirliği

EGİAD Melekleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (DETTO) gerçekleştirdiği ortak çalışmaların ele alındığı ziyarette, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemini vurgulayan Hotar, akademik dünyanın iş dünyasından beklentilerini aktardı. DEPARK’ın Tınaztepe kampüsünde yer alan Teknoparkı ve İnciraltı kampüsünde yer alan Sağlık Teknoparkı hakkında bilgi veren Hotar, “Türkiye’nin ilk “Sağlık” temalı teknoloji geliştirme bölgesi özelliğini taşıyan Sağlık Teknoparkı’nda, sağlık ve yaşam bilimleri alanlarında araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları yapan firmalar bulunuyor” dedi.

Dernek tüzüğüne Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını eklediklerini belirten ve EGİAD’ın çalışmaları hakkında Hotar’a bilgi veren Yelkenbiçer de, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Ekonomiye yaratıcılık katıyor

Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) katkı koyduğu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İEU+KREA) ‘Create In İzmir’ projesinin faaliyet ve projeleri, üyelerle paylaşıldı. Projenin koordinatörü ve İEU+KREA Direktörü Dr. Sevay İpek Aydın, ‘Create In İzmir’in, Türkiye genelindeki 100’ü aşkın proje arasından seçildiğini belirtti. İzmir’in dünyadaki tanınırlığının artması ve yaratıcı endüstriler için cazip hale getirilmesi açısından önemli bir fırsat yakalandığını dile getiren Aydın, “Dijital yaratıcı bir hub oluşturarak uluslararası yatırımları, yaratıcılıkları nasıl İzmir’e çekebiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Örneğin turizm alanında önemli bir nokta olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Gençleri kapsayan çalışmalar

Günümüzde yaratıcı fikir ve faaliyetlerin büyük önem kazandığını dile getiren EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de, “Yaratıcılığa yatırım yapmak güçlü bir ekonominin geleceği için önemli bir yapıtaşıdır. TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var ile üniversite öğrencilerine, Diamond Challenge projemiz adı altında da lise öğrencilerine ulaşmaya çalışarak EGİAD Melekleri markamızla biz de bu stratejiye katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.