Ege CHP adayı cezalı çıktı

CHP adayı cezalı çıktı

06.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karşılığı olmayan çeki geç teslim ettiği için 212 milyon lira ceza aldı

CHP adayı cezalı çıktı






CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Ensari Bulut'un 2003 yılında çek kanununa muhalefetten yargılandığı ve İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ağır para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Olayı doğrulayan Esari Bulut, kendini "Olayın büyütülecek bir yanı yok. Herkesin başına gelebilecek bir şey. Bir kaç günlük gecikmeden kaynaklanan bir olay" sözleriyle savundu.
CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Ensari Bulut, Garanti Bankası Bornova Şubesi'nden aldığı çek karnesini, karşılıksız çek verdiği için bankaya koçanını geri vermesi istendi. Ancak Bulut hakkında koçanı yasal süresi içinde iade etmediği için, Ocak 2002 tarihinde dava açıldı. İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bulut hakkındaki karar 24 Mart 2003 tarihinde çıktı.
Bulut, 212 milyon lira ağır para cezası aldı. Parayı zamanında yatırmadığı için ceza daha sonra 286 milyon liraya yükseltildi.

Normal bir şey
Seçim çalışmalarına başlayan Ensari Bulut, "Türkiye'de herkesin başına gelebilecek bir durumla karşılaştım. Bir kaç gün sonra çeki ödememe karşın banka dava açtı. Cezayı da yatırdım. Ancak mahkeme bir karar verdi. Şimdi üç - beş günlük gecikmeyi bahane edip, beni adaylık sürecinde karalamak isteyenleri de ayıplıyorum" diye konuştu.



EGE