Ege CHP’de PM savaşı

CHP’de PM savaşı

17.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ana muhalefet partisinin 80’den 60 kişiye düşürülen Parti Meclisi’ne girmek isteyen İzmirliler arasında kıyasıya bir rekabet başladı. İl Başkanı Ali Engin, 12 kişilik aday listesi için Ankara’da destek turuna çıktı

CHP’de PM savaşı


CHP bugün kurultay için sandık başına gidecek. Partide liderlik yarışı olmayacak ama Parti Meclisi için kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 80 kişilik PM, 60 kişiye düşecek. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, dördü kadın 12 kişilik aday listesi ile Ankara’da nabız yokluyor.
CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımı olan Parti Meclisi’ne girebilmek için kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. İzmir’de mevcut PM üyeleri Birgül Ayman Güler, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Oğuz Oyan ve Levent Eyipişiren koltuğunu korumaya çalışırken Hatice Tatlı, Yüksel Çakmur, Elfin Tataroğlu, Oktay Gökdemir, Kazım Umdular, Tacettin Bayır, Birsen Şenol, Murat Bakan ve Fatma Tosunoğlu aday oldu.

Haberin Devamı


Kotaların durumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçe başkanlarının PM’ye aday olmasını istemedi. Yüzde 33 kadın ve gençlik kotasını doldurabilmek için de milletvekili dışında kalan örgüt içindeki kadın ve genç adayların isimlerini kadın ve gençlik kolları genel başkanlarından istedi.


CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bana gelip ‘adayım’ diyen herkesi yazdım. Amacımız İzmir’den en az beş kişinin PM’ye girmesi. İsimleri Genel Başkan’a sundum, ama hiç yorum gelmedi” diye konuştu.

Kadınlar listede eşit sayı istedi

CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku, kurultay öncesi Parti Meclisi’nin (PM) yarısının kadınlardan oluşmasını istedi. Utku, “CHP’nin omurgası kadınlardır. Yarı yarıya temsil istiyoruz” dedi. İzmir’de CHP’li kadınlar, kurultay öncesi PM’de eşit temsil istedi. Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku, düzenlediği basın toplantısında ülke nüfusunun ve İzmir’de parti üyelerinin yarısının kadınlardan oluştuğunu hatırlatarak, “CHP’nin omurgası kadınlardır. Yarı yarıya temsil istiyoruz” dedi. Utku yeni dönemde apartmanlarda da örgütleneceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Vekiller arasında “çarşaf” çatlağı

Ankara’da seçim yönteminin belirlenmesi amacıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıda, bazı milletvekillerinin, seçimlerin blok ya da çarşaf liste ile yapılması konusunda fikir ayrılığıa düştüğü öğrenildi. Aralarında İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in de bulunduğu bir grup milletvekili, seçimlerin blok liste ile yapılmasını ve Kılıçdaroğlu’nun istediği kadro ile yola devam etmesini önerdi.


Musa Çam’ın savunması
Aralarında diğer İzmir Milletvekili Musa Çam’ın da yer aldığı bazı milletvekilleri ise bu öneriye tepki göstererek, blok listenin, örgütü by-pass etmek anlamına geldiğini ve tercih edilmemesi gerektiğini savundu. Yüksel ve Çam’ı karşı karşıya getiren ‘blok mu, çarşaf mı’ tartışmasına son noktayı Kılıçdaroğlu koydu. Kılıçdaroğlu “Uzun süredir çarşaf liste yapacağımızı söyledik. Geri adım atmamız söz konusu olamaz” diyerek tartışmayı tatlıya bağladı.

Haberin Devamı

Baykal Didim’de tapınak turladı

Didim’de CHP’li Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın oğlunun nikahı katılıp, şahitlik yapan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün de partisinin Didim İlçe teşkilatını ziyaret edip, Apollon Tapınağı’nı gezdi. Ziyaretleri sırasında Baykal’a partisinin Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Antalya Milletvekili Yıldıray Kapan eşlik etti

Söke DHA