EgeCHP İzmir’in sorunlarını çözecek platform kurdu

CHP İzmir’in sorunlarını çözecek platform kurdu

05.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çoğunluğu bilim adamlarından oluşan 34 kişilik Bilim ve Yönetim Platformu, kentin sorunlarını tespit ederek, çözümler üretecek

CHP İzmir’in sorunlarını çözecek platform kurdu

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Bilim ve Yönetim Plaformu’nun tanıtımını tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptı. Nalbantoğlu, platformun İzmir’in sorunlarına çözüm projeleri üreteceğini belirterek, “Platform bilimsel çalışacak. Çözüm bekleyen, tartışmaya açılması gereken ekonomik ve sosyal alandaki birçok konuda rapor üretecek. Temel işlevi ve birinci işi İzmir olacak ama Genel Merkez için de çalışacak. Haftalık ya da aylık değil sürekli çalışma halinde olacaklar. Öncelikle kendi içlerinde çalışma grubu oluşturulacak. O çalışma gruplarında yeni arkadaşlar görev alacak. Yerelde iktidarız, sekiz ay sonra da genelde iktidarız. İktidara hazırlanmak böyle bir şey. Sorunları tespit ediyor, çözüm yollarını ortaya koyuyorsunuz. İktidara geldiğimizde bu projeleri uygulamaya koyacağız” dedi.

Dikkat çeken isimler var
Bilim ve Kültür Platformu’na Türkiye Değişim Hareketi İzmir İl Başkanlığı görevinden üç ay önce istifa eden Nihat Demirkol, Ege İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Jak Eskinazi, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vildan Gündoğdu, İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay, tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarıyla ünlü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Necmi Çalışkan, Erkan Güldoğan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever’in yer alması dikkat çekti.