Ege CHP mücadele ediyor

CHP mücadele ediyor

06.12.2020 - 00:05 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, dayanışmayı büyütüp eşit yurttaşlık temelinde, eşit temsiliyeti sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

CHP mücadele ediyor

Atatürk’ün, 5 Aralık 1934 tarihinde tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ettiğini, kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçtiğini belirten Kılıç, “CHP, hukuksal alanda attığı adımlarla Türkiye’de kadın-erkek eşitliğine ilişkin ilk büyük dönüşüme imza attı. Şimdi sıra, hukuksal planda atılan bu adımların toplumsal yaşamın her alanına fiilen nüfuz etmesi için gerekli olan toplumsal zihniyet değişikliğini gerçekleştirmeye geldi” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim vurgusu

CHP’nin, bu değişikliği gerçekleştirebilecek birikim, vizyon ve güce sahip tek siyasal parti olduğunu ifade eden Kılıç, “Devlet ise, başta eğitimde, zihniyet dönüşümü yapacak politikalar üretmeli” diye konuştu. Kılıç, tüm partilerin zorunlu olarak uygulayacağı, cinsiyet kotasının yüzde 50 olması için de teklif hazırladıklarını dile getirdi.