Ege Çiğli’ye dördüncü Avrupa onuru

Çiğli’ye dördüncü Avrupa onuru

06.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Fransa’daki organizasyonunda üst üste 4. kez Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti unvanını aldı.

Çiğli’ye dördüncü Avrupa onuru

Çiğli Belediyesi’ne, Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nce 4. kez Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti unvanını aldı. Çevrenin Korunması için Yerel Yönetimler Harekete Geçiyor temasıyla düzenlenen, 17 ülkeden 53 başvurunun yapıldığı organizasyonda 21 belediyenin başvurusu kabul edildi. Çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile başvurusu kabul edilenler arasında yer alan Çiğli, Avrupa’nın en prestijli ödüllerden olan “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını üst üste 4 yılda Türkiye’ye getirdi. Çiğli Belediyesi adına ödülü Başkan Utku Gümrükçü aldı.

Haberin Devamı

Kitapçıkta yer aldı

Çiğli Belediyesi’nin paydaşı olduğu Karbon Envanteri, Yaşasın Gediz Temiz Su Temiz Gıda, Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ve İzmir Su Çalıştayı projeleri Avrupa Konseyi tarafından her yıl organizasyona katılan belediyelere dağıtılmak üzere yayınlanan İyi Örnekler Kitapçığında yer aldı. Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgeselinin fragmanı Avrupa Konseyi organizasyonunda gösterildi. belediye Başktanı Utku Gümrükçü, “Avrupa’nın bir parçası olmaya ve uluslararası değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu ödülü, değerli çalışma arkadaşlarıma ve çok kıymetli Çiğli halkına armağan ediyorum” dedi.