Ege ‘Çınartepe bizim hakkımız’

‘Çınartepe bizim hakkımız’

08.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’yla ilgili çağrıda bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Burası bizim hakkımız, geri verin” dedi

‘Çınartepe bizim hakkımız’

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın yeniden belediyeye tahsis edilmesi içi Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlığa seslendi

Başkan Sema Pekdaş, Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Yönetimi’ni makamında ağırladı, Kars’tan göç edenlerin ağırlıkla yaşadığı Gültepe Semti’yle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Gültepe’de hem Konak hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çok iş yaptığını dile getiren Pekdaş, son dört yılda bölgenin haritalarının çıkarılıp, yeni imar planları hazırlanması, Çıtak arazisi olarak adlandırılan bölgede yaşayan vatandaşlara tapularının verilmesi gibi birçok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Bize devredin’

Görüşmede Başkan Pekdaş, Gültepe’de yer alan ve mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’na da değindi. Pekdaş, “Burası Tarım ve Orman Bakanlığı’na aitti. Biz kiracıydık. Kira süresi bitmeye yakın ‘Burasını bize devredin’ dedik. Son dakikaya kadar olumlu yaklaştılar ama sonunda ihaleye çıktılar. İhalede büyük rakamlar verildi. Biz orda hem kira veriyorduk, hem güvenlik çalıştırıyorduk hem de ormana bakıyorduk. Şimdi ihaleyi kazanan sözleşmeyi fes etmiş. Belediye olarak biz o ormanın bakımını yapıyorsak, kira ödememize gerek kalmadan bize devredilmeli” dedi.