Ege CITTASLOW ONURU

CITTASLOW ONURU

14.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir, Cittaslow 2021 Genel Kurulu’nda dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edildi. Mutlu olduklarını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Bu, topluma da dokunan, uzun bir yolculuk” dedi

CITTASLOW ONURU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i Cittaslow Metropol unvanına kavuşturma hedefi başarıya ulaştı. İzmir, Cittaslow 2021 Genel Kurulu’nda dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cittaslow Metropol sadece kentin fiziksel yapısını değiştirmeyi değil, topluma da dokunmayı içeren uzun bir yolculuk” dedi.

Haberin Devamı

Cittaslow 2021 Genel Kurulu, 30 ülkeden 276 kentin belediye başkanının katılımıyla yapıldı. Başkan Tunç Soyer, Genel Kurul’a İzmir’in kardeş şehri Ardahan’dan katıldı. Salgının pek çok şeyi değiştirdiğini dile getiren Soyer, şöyle konuştu: “Sokağa çıkma kısıtlamaları sürecinde karantinada evlerimizde otururken, birçok kişi neden daha çok yeşil alanımız yok, ne zaman arabalara bu kadar bağımlı olduk, neden sokaklarımızda daha çok yürünebilir alana sahip değiliz sorularını daha çok sormaya başladı. Salgın, geçen sene başladığımız Cittaslow Metropol çalışmalarına daha da önem vermemize neden oldu. Büyükşehirlerde daha iyi bir yaşamı nasıl sağlarız sorusuna İzmir’den 60 paydaşımızla ve uluslararası çalışma grubumuzla cevap aradık. Biz bu bir yıllık süreçte Cittaslow Metropol pilot kenti olarak paydaşlarımızla, toplum katılımıyla geliştireceğimiz projelerimizi hayata geçireceğiz. İzmir’den başlayan bu yeni sürdürülebilir kent modelinin önümüzdeki yıllarda dünyanın farklı noktalarındaki büyükşehirlerde de uygulanacağını görecek olmamız bizi çok heyecanlandırıyor.”

Haberin Devamı

Ortak akıl

İzmir bir yılı aşkın bir süredir sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar ve kanaat önderleri ile İzmir’de başlayacak ve bütün dünyada uygulanabilecek bir büyükşehir yönetim modeli oluşturmak için Cittaslow Metropol projesi üzerinde çalışıyor.

Yüzde 40’ı tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Dev projenin 1. etabını oluşturan 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üstgeçit inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı. Başkan Tunç Soyer, “41 milyon 281 liraya mal olacak bağlantı yolunu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. İzmir’in en önemli sorunlarından biri trafik. Hedefimiz, kritik noktalardaki düzenlemelerin yanı sıra bu tarz büyük yatırımları da hayata geçirerek, kentte ulaşımı kolaylaştırmak ve seyahat sürelerini kısaltmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

CITTASLOW ONURU

El öptü, hatır sordu

Başkan Tunç Soyer, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kardeş şehir Ardahan’a verdiği desteği artırmak ve işbirliğini geliştirmek için düzenlediği program öncesinde Erzurum’a gitti. Esnafı ziyaret eden Soyer, halkla da sohbet etti; bir yaşlı kadının elini öptü, hatırını sordu.