Ege Çocuklar, müzesine bugün kavuşuyor

Çocuklar, müzesine bugün kavuşuyor

23.09.2017 - 04:20 | Son Güncellenme:

Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Karşıyaka’da bugün 17.00’de törenle açılıyor. Gün boyunca çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Doğukan Manço, çocukların sevdiği parçaları seslendirecek

Çocuklar, müzesine bugün kavuşuyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, bugün saat 17.00’de törenle hizmete açılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış kurdelesini akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte kesecek. Gün boyunca çocuklara yönelik renkli etkinlikler düzenlenecek. Doğukan Manço da DJ performansıyla çocukların en sevdiği şarkıları seslendirecek.

Haberin Devamı

‘Sahip çıkıyoruz’

Türkiye’nin ilk ve dünyanın en kapsamlı projesi olan ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün açılışına tüm İzmirlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu projeyle, ‘Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyor, örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz.
Bizim temel hedefimiz, üretken ve farkındalığı gelişmiş, değer sahibi, soran, sorgulayan, aydınlık nesiller yetişmesine hizmet edebilmektir. Çocuklarımızın bilimden, sanattan, kültürden beslenerek daha iyi bir gelecek yaşamasını sağlayabilmektir. Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsümüz, bu anlayışımızın en güzel eseri olacak. Bu gururu paylaşmak, heyecanımıza ortak olmak isteyen herkesi açılışımıza bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka’dan bin öğrenciye destek

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl yaklaşık bin öğrenciye karşılıksız burs verecek. 8 aylık burs desteğinden, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler yararlanabilecek.Eğitim bursu için 6 Ekim tarihine kadar, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek.

Yapılacak değerlendirmeler sonucunda burs almaya hak kazanacak öğrencilere, 8 ay boyunca maddi destek sağlanacak. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine aylık 75 TL, lise öğrencilerine ise aylık 100 TL ödeme yapılacak. Ayrıca 399 40 81 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.