Ege Çocukları için yaşam mücadelesi veriyor

Çocukları için yaşam mücadelesi veriyor

08.10.2019 - 02:29 | Son Güncellenme:

Eşini ve kızını yıldırım çarpması sonucu kaybeden, 5 çocuğuyla birlikte Kınık’ta yaşam savaşı veren Türkmen evini geçindirmek için tütün tarlasında çalışıyor, “Yağmur yağdığında korkuyorum. Çalışmazsak aç kalırız” diyor

Çocukları için yaşam mücadelesi veriyor

İzmir Kınık’ın kırsal mahallerinden olan Taştepe’de 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Birsen Türkmen, yaşam mücadelesi veriyor. Eşi Bayram Türkmen ile kızı Tülin’i yıldırım çarpması sonucu kaybeden Türkmen, yasını bile tutamadan 5 çocuğunun geçimi için tütün tarlasında çalışmayı sürdürdü. Evleri yıkılmak üzere olan aileye, adını açıklamayan bir yardımseverden destek geldi. Eski ev yıkılıp, yenisinin yapımına başlandı. Evleri yapılıncaya kadar bir akrabalarına ait tütün deposuna yerleştirilen Birsen Türkmen ve çocukları, eski ve sağlıksız yapıda yaşam savaşı veriyor.

Haberin Devamı

Yaşları 10 ile 16 arasında değişen 2’si erkek 3’ü kız 5 çocuğuyla kalan Türkmen, sadece tütün toplayarak geçimlerini sağladıklarını, başka gelirlerinin bulunmadığını söyledi. Acı olaydan sonra da çalışmaya devam ettiğini, çalışmadıkları takdirde aç kalacaklarını ifade eden Türkmen, çocuklarının okul masraflarını zorlukla karşılıyor.

‘Her şey evlatlarım için’

İmkanları olmadığı için okutamadıkları ölen Tülin’in, evin geçimine katkı sağlamak için çalıştığını, şimdi ise 16 yaşındaki kızı Ece’nin bir turşu fabrikasında işe girdiğini belirten Türkmen, “Çalışmazsak aç kalacağız. Daha önce tütün hasadı bittiğinde, Tülin belli dönemlerde çalışıp eve para getiriyordu. Şimdi ise Ece çalışıyor” dedi. Kazandıkları paranın geçimlerini sağlamaya yetmediğini anlatan Türkmen, “Her yağmur yağdığında, yıldırım çarpacak korkusu beni mahvediyor. Kabus görüyorum. Yaşadığım çaresizliklere rağmen çocuklarımı hayata hazırlamak zorundayım” diye konuştu.