Ege ‘Çocuklarınıza aşı yaptırın’

‘Çocuklarınıza aşı yaptırın’

16.09.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

EÜ Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kurugöl okullarda eğitimin sürdürülebilirliği için aşılamanın önemine değindi

‘Çocuklarınıza aşı yaptırın’

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte Kovid-19 riskini düşürmek için aşılamanın önemine dikkat çekti. Kurugöl, “Okulların açılması riski artırır. Kapalı ortamda birçok çocuk bir arada oluyor. Görüyoruz, öğretmenler çok dikkat ediyor. Çocuklar maske takıyor. Ancak teneffüsleri kontrol etmek söz konusu değil. Ayrıca okula gelişler var. Riski azaltmak için okulların başlama saatinde kademeli uygulamaya geçilebilir. Mesela büyük sınıflar saat 07.00’de başlayabilir. Yaş gruplarına göre yarım saatte bir gelebilirler” dedi.

Haberin Devamı

10 kat arttı

Okulların açılmasının önemli ve gerekli olduğunu vurgulayan Kurugöl, “Bir öğretmenin aşı olmamasını anlayamam. Elimizdeki en güçlü savunma olan aşıyı reddetmesi akılla bağdaşmaz. Çocuklara da aşı yapılması gerekiyor. Ülkemizde 12 yaş üzerindeki çocuklara aşı yapılıyor. Özellikle Biontech aşısının ruhsatı 16 yaş üzeri. 16 yaş ve üzeri çalışmalar tamamlanmış. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış, bu yaş grubunda kullanılmasının bir sıkıntı yaratmadığı anlaşılmış. 12 yaş ve üzeri çocuğu olan bütün veliler, lütfen evlatlarına aşı yaptırsın” diye konuştu. Bu yıl solunum yolu hastalıklarında da 10 kat artış yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Kurugöl, grip için de aşı olunması gerektiğini dile getirdi.

 

Yazarlar