Ege ‘Çocuktur yakar’ dediler 3 yaşında diyete başladı

‘Çocuktur yakar’ dediler 3 yaşında diyete başladı

08.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de normal bebek kilosunda doğan Hanife Nur Yıldız, mama ile beslendi. “Bırak yesin, çocuktur yakar” sözü dinlenilince üç yaşında obez oldu

‘Çocuktur yakar’ dediler 3 yaşında diyete başladı

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan Çocuk Obezite Merkezi, çocuklarının aşırı kilolarından şikayetçi olan anne babalarının akınına uğradı. Merkezde diyet programına alınan en küçük hastalardan biri de 3 yaşındaki Hanife Nur Yıldız oldu. Anne sütü emmeyince mamayla büyüttüğü kızının bir ay önce 26 kilo geldiğini ve tehlike çanları çalınıp diyet programına alındığını belirten iki çocuk annesi Gonca Yıldız, “Bırak çocuk yesin, nasılsa verir, yesin de büyüsün denildiği için çocukları bıraktık. Oğlum Görkem de 2 yaşında 18 kilo. Onu henüz merkeze götürmedim, sırada o var. Kızım 3 yaşında, bebek sayılır ama kucaklayamıyoruz. Son bir aydır diyet programı uyguluyoruz” diye konuştu.

Beş kilo daha vermesi gerekiyor

Hanife Nur’a artık abur cubur vermediklerini, günde içtiği 2 litre sütü, mamayı ve kızartmaları kestiklerini, evler arasında yemek yeme konusuna dikkat ettiklerini belirten anne Yıldız, “Kilo kolay alınıyor, vermek zor. Kızımı belki mamalar belki de biz bu hale getirdik. Şimdi kilogram vermesi için çabalıyoruz. Hanife Nur 98 santimetre boyunda. 26 kilogramdı, bir ayda 19 kilograma düştü. Doktorlar 14 kilogram olması gerektiğini söylediler” dedi.