Ege 'Öncelik, iş, aş, hizmet'

'Öncelik, iş, aş, hizmet'

18.04.2021 - 00:21 | Son Güncellenme:

Ege genelinde belediyeler ve STK’lar, sosyal yardımlarla gereksinimi olan yurttaşlara kol kanat geriyor. İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer “Toplum, bizden belirli zümrenin menfaatine değil işe ve aşa hizmet etmemizi bekliyor” diye konuştu

Öncelik, iş, aş, hizmet

‘Çok daha kararlı ve heyecanlıyım’

Haberin Devamı

İki yıllık çalışmalarını değerlendiren Başkan Tunç Soyer, “Önceliğimiz belirli bir zümreye değil işe, aşa ve yurdumuza hizmet etmektir” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısında göreve seçildiği 31 Mart 2019’dan bugüne yapılan çalışmaları anlattı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına yakışan bir İzmir tesis etmenin kararlığını taşıdığını belirten Soyer, “Toplum bizden belirli zümrenin menfaatine değil işe, aşa ve yurdumuza hizmet etmemizi bekliyor. Toplumumuzun çizdiği bu yola çoktan girdim ve yürüyorum. Siyasetin bu yeni yolunda yalnız da değilim. Sizlerle ve halkımızla birlikteyiz” dedi.

Haberin Devamı

Citta Slow hedefi

Geçen iki yılda attıkları temeller sayesinde önümüzdeki süreçte çok daha büyük işler başaracaklarını dile getiren Başkan Soyer, “İki yıl öncesinden çok daha heyecanlı ve çok daha kararlıyım. İzmir’in refahını büyütme hedefimize ulaşmanın onurunu birlikte taşıyacağız. İzmir’e kazandırdıpımız dış yatırım miktarı 16 milyar Türk Lirası. Yaptığımız anlaşmalarının hiçbiri, Belediyemizi kısa, orta veya uzun vadede karşılıksız borç yükü altına sokacak mahiyette değil. Zaten bu kredileri alabilmenin ön koşulu, geri ödeme kapasitenizin olması. Alınan kredilerin çoğunluğu, yatırımın hemen ardından Belediyemize yeni gelir kaynağı sağlayan, kendi kendini geri ödeyen projelerle ilgili. Narlıdere ve Buca metroları bu kapsamdaki iki büyük projemiz. Narlıdere Metrosu’nda imalatların yüzde 74’ünü tamamladık. Çiğli Tramvayı’nı Cumhuriyet’in yüzüncü yılında İzmirlilerin hizmetine sunacağız. 1 milyar 70 milyon Euro’luk bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun inşaatı da kasım ayında başlayacak” diye konuştu. Başkan Soyer, İzmir’in dünyanın ilk Citta Slow Metropol’ü olmasını hedeflediklerini de ifade etti.

Kahvehaneye destek

Akhisar’da belediye, pandemide zor günler geçiren esnafa 500 lira nakdi ve gıda paketi yardımı başlattı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, zor günler yaşayan kahvehane işletmelerine destek olmak için yine 500 lira nakit yardım yapacaklarını, kahvehanede çalışan işçilere de Ramazan ayına özel hazırladıkları gıda yardım paketlerinden vereceklerini açıkladı. Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney’i ziyaret eden Başkan Besim Dutlulu, “Yardımlarımız devam edecek. Bu zor günleri dayanışmanın gücüyle aşacağız” ifadelerini kullandı. Oda Başkanı Erkin Güney, “Başkanımız Sayın Besim Dutlulu ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Pandeminin ilk gününden beri kahveci esnafımızın yanında oldu ve hala olmaya devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

100 bin sorun çözdü

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında vatandaşlardan gelen 100 bin 634 talebi yerine getirdi. Abone hattı imalatı, şebeke imalatı, bakım/onarım ve patlak gibi 13 farklı konuda gerçekleştirilen işlemlerin 10 bin 129’unu ise şebeke bakım/onarımı oluşturuyor. MUSKİ gelişen teknoloji ve sistemlerle sorunlara anında müdahale edip, kısa sürede çözerek kesintisiz hizmet sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan Başkan Dr. Osman Gürün, Ortaca ilçesinde bulunan şantiyede işçilerle bir araya geldi. Başkan Gürün, işçilerle sohbet ederken, işçilerin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları hakkında fikirlerini dinleyerek Ortaca’da yapılacak yeni projeler için öneriler aldı.

Haberin Devamı

Arıcıları unutmadı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ‘Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor Projesi’ işbirliği protokolü imzalandı. Törende Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün arıcılıkta ilçeyi marka haline getirme hedefinin olduğunu belirtirken, Kooperatif Başkanı Ali Binici ise “Bu proje bizim hayalimizdi” dedi.
Projeyle arıcıların kendi ana arılarını yetiştirmesini öğretmek, ticari ana arı işletmeleri tesis edilerek ülkemizdeki ana arı ihtiyacına katkı vermek, Ege Bölgesi yerel arı ekotiplerinin korunması ve yaygınlaşmasını sağlayarak bölgeye hastalık ve parazit gelişini en aza indirmek hedefleniyor. Ayrıca arıcıların arı sütü de üreterek ek arı ürünleri ile gelirlerinin arttırılması amaçlanıp, 40 arıcıya eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitim programı 5 yıl boyunca muhtelif ilçelerde sürdürülecek.

Haberin Devamı

Sosyal Market açıldı

Çiğli Belediyesi tarafından, Kızılay Konak şubesinin katkılarıyla dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla projelendirilen Çiğli Sosyal Market düzenlenen törenle açıldı. Ataşehir Mahallesi’nde yer alacak marketin açılışında Başkan Utku Gümrükçü, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kart dağıtacağız. Vatandaşlarımız bu kart ile Sosyal Markete gelerek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler” dedi. Kızılay Konak Şubesi Ömür Şanlı ise, “Bağışçılarımızın desteğiyle Sosyal Market projesinin en kısa sürede tüm İzmir’e yayılmasını temenni ediyorum” dedi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Projenin Buca’mıza kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Sıcak yemek ikramı

Bornova Belediyesi, Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin Bornovalının sofrasına konuk olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in de katıldığı sosyal yardım etkinliğinde çok sayıda vatandaşa sıcak yemek yardımı yapıldı. Ramazan’ın dayanışma duygusunu kuvvetlendiren kutsal bir ay olduğunun altını çizen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Koşullar gereği iftar sofraları kuramasak da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz” diye konuştu.