Ege Çölyak hastaları için özel paket

Çölyak hastaları için özel paket

13.12.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastaları için destek paketi hazırladı. Destekten yıl sonuna kadar 1195 kişi yararlanacak

Çölyak hastaları için özel paket

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak ve fenilketonüri hastalarına destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir, piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketlerini dağıtmaya başladı. 2020 yılı içinde toplam 1195 hastaya 3 bin 585 gıda paketi ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir un, makarna, irmik, pirinç ikamesi, erişte, yumurta ikamesi, hazır çorba, tarhana, gofret, çikolata, kraker, mısır gevreği gibi gıda malzemelerinden oluşan paketleri hem hastaların hem de derneklerin görüşlerini alarak hazırladı.

Çölyak hastalarının glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji ve hassasiyetleri nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılları içeren gıdalardan uzak durması, fenilketonüri hastalarının da yine özel diyetle beslenmeleri gerekiyor.

Ankara’dan tablet

Büyükşehir’in 30 Ekim depreminin ardından afetzedeler için başlattığı kampanyalar, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle güçlenerek sürüyor. Ankara Beysukent Rotary Kulübü de, dayanışma ağına tabletle destek verdi. Tabletler, depremden etkilenen ailelerin çocuklarına dağıtıldı.

Haberin Devamı

İngilizce film

Yaşama dair yeni bir sözü, fikri ve projesi olan herkesi İzmir’de buluşmaya davet eden ‘İzmir Zamanı’ ortak akıl çağrısının Haluk Bilginer tarafından seslendirilen İngilizce tanıtım filmi yayına girdi. İzmir Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla yapılan ortak akıl çağrısına katılmak için İzmir Vakfı’nın web sitesinden bilgi alınabiliyor.

Yazarlar