19.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:
İZMİR Milliyet
Çözüm Dergisi Dershaneleri, İzmir’deki ilk, Türkiye genelindeki 81’nci şubesini, bugün Gaziemir’de açacak. Çözüm Dergisi Dershaneleri Gaziemir Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aksu, ilçeyi seçme nedenlerini şu sözlerle açıkladı: “Gaziemir, eğitime önem veren ilçelerden biri. Bu yüzden burada karar kıldık. Amacımız, Avrupa normlarına uygun, kalıcı eğitim sistemini uygulamak ve İzmir’de yaygınlaştırmak.”
Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitim verdiklerine vurgu yapan yönetim kurulu başkanı İlker Aksu, güvenli bir eğitim için turnikeyle manyetik kimlik kartı sisteminin oluşturulduğunu söyledi.
Bu sistem sayesinde dershaneye giren ve çıkan tüm öğrencilerin kontrolünün sağlanmış olacağını, böylece derse geç kalan öğrencilerin durumu hakkında da velilerinin bilgilendirilebileceğini belirtti.
Farklılıklarımız gücümüz
Aksu, eğitimde farklılık yaratacaklarını, en önemli ayrıcalıklarının ise ‘İnteraktif Çözüm Sınıfları’, ‘Acil Çözüm Merkezi’ ve ‘Aktif Etüt Sistemi’ uygulamaları olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “İnteraktif Çözüm Sınıfları, ilk defa Çözüm’ün uyguladığı yepyeni bir eğitim teknolojisidir.
Bu teknoloji, normal yazı tahtalarını aynı zamanda dev bilgisayar ekranlarına dönüştürmektedir. Hem zaman kaybı azalmakta hem de derste çözülen soru sayısı artmaktadır. Görsellik arttığı için eğitim zevkli, bilgi ise kalıcı olmaktadır. Acil Çözüm Merkezi de öğrencilerin sorunlarına anında çözüm bulunmasını amaçlamaktadır. Öğrenci, çalıştığı dokümanlarda çözemediği soruları, sadece ders aralarında değil, çalışma saatleri içinde de istediği an öğretmenine sorma imkanı bulur. Aktif Etüt Sistemi’nde ise bireysel, zorunlu, takviyeyle isteğe bağlı etütler yer almaktadır.”