Ege ‘Cumhuriyet için temel taş oldu’

‘Cumhuriyet için temel taş oldu’

01.09.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: Özgür birer yurttaş olarak, ilerici bir Cumhuriyet’in inşasında bu zaferin temel taş olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor

‘Cumhuriyet için temel taş oldu’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, zafer coşkusunu Aydınlılarla birlikte yaşadı, “Bu vatanda özgür birer yurttaş olarak; çağdaş, demokratik, laik ve ilerici bir Cumhuriyet’in inşasında bu zaferin temel taş olduğunu hepimizin bilemesi gerekiyor” dedi. Çerçioğlu, 30 Ağustos’un böylesine güçlü bir anlam ifade ettiğini belirtti, “En yüksek coşku ile Aydın’da daima kutlanacak zaferimiz. Bizlere bu Cumhuriyet’i armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle andık. 30 Ağustos’ta başlayan zafer yolculuğu 7 Eylül’de Aydın’da da kurtuluşa dönüşmüştür” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik izin vermez

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümü nedeniyle Fethiye’de kortej ve konser düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ü unutturmaya çalışan bir kesimin olduğunu, ancak Türk gençliğinin buna izin vermediğini söyledi.

Kuşadası’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamaları, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda düzenlenen Volkan Konak konseriyle zirve yaptı. Belediye Başkanı Ömer Günel, “Bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Bodrum’daki kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Türk milletinin işgalci güçlerin bütün unsurlarını Anadolu topraklarından atması, 30 Ağustos’ta başladı” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Cumhuriyet için temel taş oldu’

Balıkesir’den ‘Zafer’ yolculuğu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılında gençlerle, Ankara’dan başlatılan Zafer Treni yolculuğuna katıldı. Atatürk’ün, Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla 1924 yılında Ankara’dan trenle başlayarak Dumlupınar’da son bulan yolculuğu, 99. yılın onuruna yeniden yapıldı. Büyük Taarruz’un önemli durak noktalarını gençlerle ziyaret eden Yılmaz, “Zafer Bayramımızın 99. yıldönümünü büyük bir gurur ile kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna kanlarını döken tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

MUĞLA

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (solda) ve Büyükşehir Başkanı Gürün (ortada) bir arada.

BODRUM

Başkan Ahmet Aras (soldan üçüncü) önemli mesajlar verdi.

MARMARİS

Başkan Mehmet Oktay Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

KUŞADASI

Başkan Ömer Günel, “Kuşadası’nın dostu, sevgili Volkan Konak’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduk” dedi.

‘Cumhuriyet için temel taş oldu’

Başkan Özlem Çerçioğlu (altta), özel hazırlanan otobüsle Aydın’ı turladı. Türk Bayrağı ile vatandaşı selamladı.

AYVALIK

Ayvalık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarındaki coşku, sokak ve meydanlara taştı, gece fener alayı ve ardından Büyük Park Amfitiyatro’daki Simge Sağın konseriyle kutlamalar doruğa ulaştı. Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu yıl da birlik ve beraberlik içinde kutlama yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

DİDİM

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay (solda), Cumhuriyet Kent Meydanı’nda düzenlene törene katıldı.

MİLAS

Belediyenin kutlamalar renkli geçti. Başkan Muhammet Tokat’ın en önde yürüdüğü Fener alayına katılım yoğundu.