Ege Dayanışma ramazanda katlanıyor

Dayanışma ramazanda katlanıyor

15.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Belediyeler, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasını donatıyor. İzmir Büyükşehir 400 bin, Bornova 50 bin, Bayraklı 10 bin kişiye iftar mönüsü ulaştıracak

Dayanışma ramazanda katlanıyor

Paylaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle toplu iftar yapılamadığı için evlere yemek servisi uygulamasını başlattı. Ramazan ayı boyunca 400 bin kişilik iftar yemeği dağıtmayı hedefleyen Büyükşehir, ilk iftar öncesi hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan yemek paketlerini sofralara ulaştırdı. Dileyen herkes Bizİzmir dijital platformları ve Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden üç farklı iftar yemeği paketi ve gıda kolisi satın alarak bu dayanışmaya katkıda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

İmkanı olan herkesi kampanyaya katılarak iftar dayanışmasını büyütmeye davet eden Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu mübarek ayda tek bir ailemizin bile sofrası boş kalmasın. İzmir dayanışmasının gücünü bir kez daha gösterelim” diye konuştu.

Bayram yardımları

Öte yandan, aralarında 65 yaş üstü, şehit yakını ve gazilerin de bulunduğu 42 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye toplam 10 milyon 625 bin lira bayram yardımı yapılacak. Aile fertlerinin banka hesaplarına yatırılacak 250’şer lira tutarında bayram parası bayram öncesi çekilebilecek. Yine 42 bin 500 aileye gıda ve hijyen kolisi dağıtılacak. Gıda paketlerinin içinde bir evin temel gıda ihtiyaçları bulunacak. Büyükşehir, Ramazan Bayramı öncesi 65 yaş üstü yurttaşlar ile şehit yakını ve gazilere içinde bayram şekeri ve kolonyanın da bulunduğu bayramlık hediye paketi de verecek.

Haberin Devamı

Gönüllerimiz bir

Bornova Belediyesi de ramazan süresince envanterde kayıtlı olan ihtiyaç sahipleri öncelikli olmak üzere 50 bin vatandaşa iftar yemeği dağıtacak. Hayırseverlerin katkıları ile gerçekleşen dayanışma organizasyonda Bornova Belediyesi’nin ilgili personelleri hijyenik koşullara uygun şekilde kapalı ambalajlarda yer alan yemekleri, maske ve eldiven kullanarak ihtiyaç sahiplerine iletecek. Ramazanın dayanışma ayı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “İftar sofraları kuramıyoruz ama gönüllerimiz her zamanki gibi bir. Desteklerimizi artırarak Bornovalıların yanında olacağız” dedi.

Paylaşmak demek

Bayraklı Belediyesi ise, ramazan boyunca 10 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. Vatandaşların evlerinin zillerini çalan belediye ekipleri, ramazanın ilk gününde 500 kişiye iftar menüsü ulaştırdı. Öte yandan ihtiyaç sahibi aileleri titizlikle belirleyerek, bu zor günlerde kimseyi incitmeden, kırmadan yardımlarını sürdüren belediye, dar gelirli ailelere ayrıca erzak kolileri dağıtmaya da devam ediyor. Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ramazan dayanışmadır, paylaşmaktır. ramazanın ilk günü Muhittin Erener Mahallesi’nden başlayarak iftarlık yemek menüleri ulaştırdık. Ramazan ayının ülkemize sağlık, huzur ve bereket getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.