Ege Dayanışma seferberliği!

Dayanışma seferberliği!

28.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Maraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için canla başla çalışan Çiğli’de Başkan Gümrükçü “Kimseyi kaderine terk etmeyeceğiz” dedi.

Dayanışma seferberliği

Başkan Utku Gümrükçü’nün çağrısıyla depremin ilk gününde başlatılan dayanışma seferberliği iş insanları, esnaflar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve Çiğlili vatandaşların katkılarıyla hız kesmeden sürüyor. Çiğli Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi’nin organize ettiği ve 806 gönüllü vatandaşın destek verdiği çalışmalar kapsamında deprem bölgesine gıda, giyim, ilaç, yakacak vb. eşyaların taşındığı 36 dayanışma tırı gönderildi. ÇAK ekibi bölgeye yönlendirildi. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen kadınların el emeğiyle ördükleri atkı, bere, eldiven, yelek, kazak ve süveterler bölgeye gönderildi.

Haberin Devamı

583 kişiye yuva

Çiğli Belediyesi Depremzede İrtibat Birimi ile 583 kişinin konaklama ihtiyacı karşılandı. Ücretsiz olarak Psiko-sosyal destek de sağlanacağı bildirildi. 2021 yılında Katip Çelebi Üniversitesi’nin katkılarıyla başlatılan yapı stoku çalışmalarına hız verildi. Yedi şehri ziyaret eden Başkan Utku Gümrükçü, “36. dayanışma tırımızı da uğurladık. 583 yurttaşımızın konaklama ihtiyacını çözüme kavuşturduk. Nakliye, tadilat, gıda, giyim ve ev eşyası desteğimiz de sürüyor. Deprem bölgesindeki ve ilçemize gelen yurttaşlarımızı kaderine terk etmeyeceğiz” dedi. Dayanışma çalışmalarına destek olmak isteyen veya deprem dolayısıyla ilçeye gelen yurttaşlar 0232 935 55 35 (2317) numaralı hat üzerinden Çiğli Belediyesi ile iletişime geçebilecekler.