Ege ‘Demokrasinin temel taşları’

‘Demokrasinin temel taşları’

11.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege’de belediye başkanları, STK temsilcileri ve milletvekilleri halkın haber alma hakkı için gece gündüz çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

‘Demokrasinin temel taşları’

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadır” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Her zaman sahada olan ve bizlere haber ulaştırmak için her türlü sıkıntıya katlanan tüm gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek az” diye konuştu. Yunusemre Belediye Başkanı  Dr. Mehmet Çerçi, “Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir” vurgusunu yaptı. 

Haberin Devamı

7/24 görevdeler

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, basın çalışanlarının daha özgür bir ortamı teneffüs edecekleri bir gelecek diledi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gazetecilerin birden çok görev ve sorumluluğunun olduğunu belirterek demokrasinin güçlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında basının işlevinin oldukça güçlü olduğunu söyledi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, gazeteciliğin zamansız çalışılan zor bir meslek dalı olduğuna işaret etti. 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Mağdurun ve yoksulun yanında yer alıyor ve sesini duyuramayanlara ses oluyor” ifadesini kullandı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, “Editoryal bağımsızlıktan insanca çalışma koşullarına kadar yaşadığınız her türlü sorunun geride kaldığı 10 Ocak’lar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, mesajında şunları söyledi: “Doğrunun duyurulması, vatandaşımızın ve tüm insanlığın dünya üzerindeki gelişmelerden en öz şekilde haberdar olması için çalışan gazetecilerimizi kutlarım.” Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Gerçekleri, doğruları dile getirmekten korkmayan yerel ve yaygın basın ve çalışanları ülkemizin geleceği için önemli bir rol üstlenmektedir” dedi.