Ege Denizli’nin gurur günü

Denizli’nin gurur günü

06.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 92. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.

Denizli’nin gurur günü

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi beğeni topladı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “4 Şubat 1931’de Cumhuriyetimizin kurucusu Denizlimize gelerek şehrimiz şereflendirmiş ve onurlandırmıştır” dedi. Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “O gün, hepimizin bildiği Denizli ile ilgili ‘Burası büyükçe bir köy’ ifadesini kullandığı söyleniyor. Tabii ki Denizli o zamanlarda bugünkü konumundan çok uzakta. Ama Atamızın göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için şehrimiz en üst seviyede gayret göstermiş; eğitimde, sanatta, kültürde, sanayide, sporda, altyapısıyla, üstyapısıyla ülkemizin parmakla gösterilen bir şehri haline gelmiştir. Aynı ruh ve heyecanla kendisini karşılıyoruz. Göstermiş olduğu hedeflere yürümeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Festivale geri sayım

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şubat ayına özel dopdolu içerikler hazırladı. Ege’de tek olma özelliği taşıyan Denizli Tek Kişilik Tiyatro Oyunları Festivali düzenlenecek. Büyükşehir belediyesi, birbirinden güzel tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak. Festivalin galası bugün “Pireli Varyete” oyunuyla, finali ise 16 Şubat Perşembe günü “Palto” oyunuyla gerçekleştirilecek.