Ege Denizlispor gücünün farkında değil

Denizlispor gücünün farkında değil

16.06.2017 - 02:03 | Son Güncellenme:

Bugün, gündemimizde transfer yasağı ve ekonomik sorunlarla boğuşan Denizlispor var. Kulüpteki son gelişmeleri Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ile yazarlarımız Bülent Buda ve Fatih Tanfer, Milliyet Ege okuyucuları için değerlendirdi

Denizlispor gücünün farkında değil

1. Denizlispor için genel düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Bülent Buda: Denizlispor son yıllarda kulübe ilişkin kent bütünlüğünü, dayanışmasını yitirmiş görünüyor. Tribünler boş, takım oyun alanında bir biçimde yalnızları oynuyor. Yönetimler istikrarlı değil. Gelir gider dengelerinde sapmalar ürkütücü boyutlarda. Bunun oluşturduğu tehlikelerin başında transfer yasağı ile oluşturulabilen takım kadrosunu olumlu anlamda etkileyecek itici mekanizmalar çalışmıyor. O nedenle takım yarışmacı kimliğinden uzaklaşarak tüm sezon ligde kalabilme uğraşını veriyor. Bununla birlikte bir sezon içerisinde devamlı teknik adam değişiklikleri takımın istikrarını olumsuz etkiliyor. Denizli gibi sanayisi, turizmi, ticareti gelişmiş bir kentte bu saydığımız sorunların varlığı kentin güçlü imgesine yakışmıyor.

Haberin Devamı

‘Kadroyu korumalı’

Fatih Tanfer: Geçen yıl bazı haftalarda müthiş performans gösterirken hayal kırıklığı haftalarıda çokça oldu. Neden hayal kırıklığı derseniz. Elindeki oyuncuların yapısı şuan Süper Lig takımlarının talip olmalarından umarım belli olmuştur. Aslında Denizlispor’un en büyük sıkıntısı bomboş tribünlerden kaynaklanıyor. Yeni yılda ne yapmalı derseniz. Öncelikle elindeki oyuncuların birçoğunu tutmalı. Başarı için en önemli faktörlerden biri olan futbol adına önemli bir bölge olduğu için altyapılardanda geçiyor. Geçtiğimiz sezonki kadronun güçlü yanı ofansif futbol anlayışıydı. İki beki iyi oynayıp iyi hücuma çıkıyordu. Dengeli bir takım hüvviyeti vardı. Aynı anlayış doğru teknik adam seçimi, birlik ve beraberlik Denizlispor için doğrulardır diye düşünüyorum.

‘Yasak kaldırılmalı’

2. Yeni sezonda Denizlispor için öngörüleriniz nelerdir?

Bülent Buda: Bu koşullarda transfer yasağınıda gözönüne aldığımızda bir politikadan söz etmemiz zorlaşıyor. En azından mevcut kadroyu birarada tutmak temel sorun olarak gözleniyor. Bu takımda da söz gelimi Alperen gibi umut veren gençlerinde yitirilmesiyle eksilmeler başlarsa önümüzdeki sezon Denizli’yi daha kötü günlerin beklemesi kaçınılmaz.

Fatih Tanfer: Öncelik transfer yasağının kaldırılmasından geçiyor. Daha sonrası ilk soruda belirttiğim gibi elindeki oyuncuların tutulması ve istikbal vaadeden geleceğe doğru yatırımlar yaparak genç yeteneklerin altyapıdan takıma kazandırılmasından geçiyor.