Ege Denizli’ye hayran kaldı

Denizli’ye hayran kaldı

29.03.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükelçisi Sybiha, “Ukrayna’dan diplomatlarımızı bu kente özellikle göndermek istiyorum. Büyükşehir’in  ne kadar güzel çalıştığını ve yatırımlarını görsünler” dedi.

Denizli’ye hayran kaldı

 

İki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek ve “Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri” konulu toplantıya katılmak amacıyla Denizli’ye gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. AYSİAD Başkanı Mahmut Çatlık ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Zolan, “Denizli ile ticari ilişkilerin karşılıklı bir şekilde artarak sürmesini temenni ediyorum. Denizlimiz 1 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’de yer alan 30 büyükşehirden birisi. Ülkemizde en çok ihracat yapan dokuzuncu, en çok turist gelen beşinci şehiriz. En büyük gücümüz çalışkan insanlarımızdır” dedi. Denizli’nin pandemiden önce yıllık 3 milyona yakın turist ağırladığını ifade eden Başkan Zolan, “Başta Pamukkalemiz olmak üzere termal sağlık turizmi, tarihi, doğal güzelliklerimiz, yayla ve spor turizmi gibi birçok potansiyele sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hatıra fotoğrafı 

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha ise, Denizli’yi ziyaret etmekten büyük onur duyduklarını belirterek, “Çalışkan ve dinamik insanların bu şehirde yaşadığını hissettim. Gerçekten buraya ailemle ziyarete gelmek istiyorum. Ukrayna’dan diplomatları buraya göndermek isterim. Ne kadar güzel çalışıldığını öğrensinler. Ukrayna’dan gelen turistlerin Denizli ve Pamukkale’yi görmelerini istiyorum, Denizli eşsiz bir yer” diye konuştu. Ziyarette Büyükelçi Sybiha’nın öğrendiği Türkçe kelime haznesine horozu da eklediğini söylemesi gülüşmelere neden oldu.

Başkan Osman Zolan, Büyükelçi’ye çeşm-i bülbül hediye etti. Heyet, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan dev cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.