Ege Deprem riskli okullar yıkılıyor

Deprem riskli okullar yıkılıyor

21.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir il sınırları içinde yer alan 17 okul, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılıyor. Bunlardan 14’ü tamamen yıkılırken, kalan 3’nün de güçlendirilmesi sağlanacak

Deprem riskli okullar yıkılıyor

İzmir’de depreme dayanıksız olduğu belirlenen 17 okul boşaltılacak.İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, yaptığı açıklamada, depreme dayanıklılık testinde riskli bulunan okulların, öğrencilerin güvenliği için bugün itibarıyla boşaltılacağını bildirdi.
Belirlenen 17 okuldan 3’nün güçlendirileceğini, diğerlerinde ise binaların yıkılıp yeniden yapılacağını anlatan Üye, “Çocuklarımızın daha iyi fiziki koşullarda eğitim alması için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda yapılan depreme dayanıklılık testinde riskli olduğu tespit edilen okullarımızla ilgili hızlı bir çalışma başlattık. Riskli okullarımızı güvenli hale getirmek için 17 okulumuzu boşaltacağız. Bu okullardaki öğrencilerimizin eğitimini aksatmayacağız. Bazı öğrenciler okulun sağlam olan ikinci binasında, bazıları da yakındaki başka bir okulda eğitimlerini sürdürecek” diye konuştu.

Listedeki okullar
Güçlendirme işlemi için boşaltılacak okulların Bornova Anadolu Lisesi (A, F, G bloklar), Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi ve Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi olduğu bildirildi. Binaları yıkılarak, yeniden inşa edilecek okullar ise Bornova Evrenesoğlu İlköğretim Okulu (B blok ve ekleri yıkılacak), Bornova İzmir Fen Lisesi ve yurtları, Kiraz Haliller Köyü İlköğretim (A, C, D blokları), Torbalı Gazi İlköğretim, Torbalı Dağkızılca İlköğretim, Torbalı Karakuyu İlköğretim, Torbalı Demirci Köyü İlköğretim (Tek derslikli okulun 14 öğrencisi taşımalı sisteme), Ödemiş İlköğretim (C blok), Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi (A, B, C blokları yıkılıcak, atölyeler güçlendirilecek), Bergama Ticaret Meslek Lisesi, Karabağlar Limontepe Hasan Seniye Saray İlöğretim (A blok), Konak 80. Yıl Eşrefpaşa İlköğretim (A ve B bloklar), Selçuk İsabey İlköğretim ve Selçuk Sekiz Eylül İlköğretim Okulu (A blok).

Haberin Devamı

Eşrefpaşa’da öğrencilerin bir bölümü nakledilecek

Yağhaneler semtinde bulunan 80. Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu’nda üç binadan ikisinin depreme dayanıklı olmadığı belirlendi. İkinci dönem itibariyle bu iki binanın boşaltılıp yıkılması kararına veliler bir açıklama yaparak, okulun aynı yere yapılmasını istedi. 1010 öğrencili okulda yapılan planlamaya göre anasınıfı, 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri, iki yıl önce yapılan C Blok’ta eğitime devam edecek. Velilere seslenen Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, “Nakledilecek öğrenci sayımız 550 kişidir. Yıkılacak binalar laboratuvar, kütüphane, kalorifer dairesi ve çalışma alanlarını da kapsıyor” dedi. Güneşli Mahallesi Muhtarı Özen Yanık, “Okulun bitişiğinde yer alan iki arsa planlarda okul olarak belirlenmiş. Kamulaştırma çalışmaları sona erdirilmemiştir” dedi. n ERAY ARPAŞİN İzmir DHA