Ege DESKİ’nin gözleri oldu!

DESKİ’nin gözleri oldu!

24.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir, SCADA sistemiyle 200’ün üzerine tesisini uzaktan izliyor. Başkan Zolan, “4 yılda milyonlarca liralık tasarruf sağladık” dedi

DESKİ’nin gözleri oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, SCADA ile tanışma hikayesi 2017 yılında başladı. Bugün 68 içme suyu deposu, 84 içme suyu derin kuyu pompası, 11 içme suyu terfi istasyonu, 22 içme suyu ölçüm odası, 16 paket atıksu arıtma tesisi, 1 betonarme atıksu arıtma tesisi, 5 atıksu terfi istasyonu ve güneş enerji santralinin kontrol ve yönetimi 24 saat uydu sistemiyle kilometrelerce uzaktan yapılıyor. Sistemle son 4 yılda milyonlarca liralık su ve enerji tasarrufu sağladı.

Haberin Devamı

‘Dünya 2’ncisiyiz’

Son dönemde yaşanan kuraklığa dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Bugün kent merkezinde su sıkıntısı yaşanmıyorsa bunun en büyük nedeni yaptığımız altyapı yatırımlarıdır. Bir zamanlar şehrimizde içme suyunun yüzde 60’ı evlere ulaşmadan eskiyen hatlardan dolayı toprağa karışıyordu. Su depolarının hali ortadaydı, atıksu artıma tesisleri yoktu. Biz altyapı yatırımlarını yapmamış olsaydık, göz göre göre suyumuzun yok olmasına izin verseydik, bugün şehrimize düzenli içme suyu veremezdik” dedi.

Denizli Büyükşehir’in su yönetimi ve iklim değişikliği projeleriyle dünya 2’ncisi olduğunu da hatırlatan Başkan Zolan, “Bu ödülün değerlendirmesinde SCADA’nın da payı büyüktür. İnşallah sevdalı olduğumuz şehrimize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.