Ege DEÜ öncülüğünde sağlıkta inovasyon

DEÜ öncülüğünde sağlıkta inovasyon

13.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

.

DEÜ öncülüğünde sağlıkta inovasyon

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) yürütücülüğünde ve Dokuz Eylül Ulusal Sağlık Endüstrileri Derneği (DUSED) işbirliğinde geliştirilen Dokuz Eylül Ulusal Sağlık Endüstrilerinin İhracat ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’nin (SURGE) tanıtımı yapıldı.

‘Yatırımlara hazırız’

Haberin Devamı

İlaç, biyoteknoloji, medikal, implant gibi sağlık sektöründeki farklı endüstrilerin üniversite bünyesinde kümelendiği bir model planladıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEPARK’ın, teknolojinin üretildiği silikon vadisi gibi ‘Sağlık Vadisi’nin ve kümelenmenin merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu modelde fikrin teknolojiden patentlenmesine ve üretim aşamasına getirilmesine kadar her türlü destek verilecek. Sağlık Vadisi’nin kurulmasında ihtiyaç duyulacak fiziki yatırımları gerçekleştirmeye de hazırız” diye konuştu.

Toplantıya çevrimçi katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci de, “Projenin büyük bir ihracat potansiyeline hizmet etmesini bekliyoruz Buradan çıkacak firmalar, oluşacak projeler, yeni inovasyonlar ülkemize değer katacak” dedi.