EgeDEÜ, yüzde 70 büyüyecek

DEÜ, yüzde 70 büyüyecek

05.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, kısa, orta ve uzun vadede yapmayı planladıkları merkezleri belirlediklerini söyledi.

DEÜ, yüzde 70 büyüyecek

Astarcıoğlu, yapılacak yeni binalar ve araştırma merkezleriyle, yüzde 70 büyüyeceklerini belirtti. DEÜ Konservatuvarı’na kadarki alanda, iki parsel dışındaki tüm arazinin kendilerine ait olduğunu kaydeden Astarcıoğlu, şu bilgileri verdi:
“Yer sıkıntımız yok. 400’e yakın öğretim üyesi kadromuz var. İlk hedefimiz, 100 yataklı çocuk hastanesi. Daha sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi kuracağız. Organ hastalıklarınını ilgilendiren tüm branşların yer aldığı bir merkezi de bünyemize katmak istiyoruz. Kısa ve orta vadede; bir araştırma laboratuvarı ve kanser gen tedavisi merkezi yapacağız. 60-70 milyon YTL’ye mal olacak. Bittiğinde, yurtiçi ve dışından araştırmacılara açacağız. Kaba inşaatı sürüyor. 2-3 yıl içinde açmayı planlıyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler