Ege Dev projeler yükseliyor!

Dev projeler yükseliyor!

18.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade etti.

Dev projeler yükseliyor

Bornova Belediyesi, yatırımlarla dolu bir yılı geride bıraktı. 20 milyon liraya mal olan Asfalt Üretim Tesisi ile 8 milyon 500 bin liralık bütçeyle hayata geçirilen Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, en önemli yatırımlar olarak dikkat çekti. Yeni yollar ve onarımlarıyla hizmet binalarının yenilenmesi için 20 milyon lira harcandı. Belediyenin fiziki yatırımlar için kullandığı bütçe 55 milyonu buldu.

Haberin Devamı

Saatte 160 ton asfalt

İlçe genelinde yaşanan yol sorunlarını çözmeyi hedefleyen Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımların başında yenileyerek işler hale getirdiği beton santralinin yanında kurduğu Asfalt Üretim Tesisi geldi. Maliyeti 20 milyon olan tesiste saatte 160 ton asfalt üretilebileceği belirtildi. Tesisle, yol yapım çalışmaları hız kazandı. 2021 yılında 10 milyon 500 bin lira kullanılarak yeni yollar yapıldı.

Yüzde 90’ı tamamlandı

İnşaatının yüzde 90’ı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı planlanan Çamdibi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için de 8 milyon 500 bin lira harcandı. Açık ve kapalı olmak üzere iki yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisi baştan sona yenilendi. Yeni spor ve fitness salonları yapıldı.

Haberin Devamı

Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak hedefiyle satın alınan hizmet binalarının bakım ve onarımına 12 milyon lira gitti. Çalışmalar kapsamında en büyük bütçe, 2.5 milyon lirayla Çamdibi Kapalı Pazaryeri’ne ayrıldı. 

Bornova’yı büyütmek hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Başkan Mustafa İduğ, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yapılacak yatırımları öncelik sırasına koyarak hiç bekletmeden yaptık. Yeni fiyatlarla bunları yapmak çok daha zor olurdu.

Bu yıl öncelikli olarak yolları yenilemeyi hedefliyoruz. Diğer yandan pandemi döneminde artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sosyal yardımlarımızı artırmıştık. Bu dönemde de oluşabilecek gelir düşüşleri ve istihdam krizleri için sosyal yardımları yüksek seviyede tutmaya devam edeceğiz. Belediyemizin hiçbir borcu yok, bütçemiz güçlü” dedi.