Ege Dijital dünyada fark yaratın

Dijital dünyada fark yaratın

03.08.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Sektörde birçok markanın görsel iletişim yönetimini üstlenen Mehmet Özkızıl Smartmetrics Pazarlama Ajansı ile etkili ve ölçümlenebilir bir deneyim sunuyor.

Dijital dünyada fark yaratın

Selen Almaç / Sektörde yaşanan ‘performans pazarlama’ eksikliğinden yola çıkılarak kurulan ve kısa zamanda ses getiren başarılı işlere imza atan Smartmetrics Pazarlama Ajansı kurucusu Mehmet Özkızıl, “Bizim için pazarlama, sadece ürün ve hizmetlerin pazarlanması değildir. Uzun soluklu bir stratejik yol haritası çizilmesi gerekir. Güzel fikirler ve göze hoş gelen tasarımlar belki günü kurtarabilir. Ama bunun gibi göreceli kavramlar, markanızın başarıya ulaşması için yeterli değildir. Dijital pazarlama metrikleri doğrultusunda; sosyal medya yönetimi, dijital reklam süreçlerinin yönetimi, kreatif süreçlerin yönetimi, kullanıcı deneyimi tasarımı (web sitesi tasarımı), web sitesi yazılımı gibi birçok alanda; alanının profesyonelleri ile çalışarak firmaları destekliyoruz” diye konuşuyor.  

Haberin Devamı

Smartmetrics Pazarlama Ajansı’nın kuruluş öyküsünü ve bugün sektörde verilen hizmetleri sizden dinleyebilir miyiz? 

Smartmetrics; idealimizdeki ajans modelini hayata geçirmek adına kurduğumuz bir pazarlama ajansı olarak hizmet hayatına başladı. İstanbul ve İzmir merkezli reklam ajanslarında, Art Director olarak birçok markaya hizmet ettikten sonra işin “Performans Pazarlama” boyutundaki eksikliklerden yola çıkarak Smartmetrics’i kurduk. Mevcut birçok ajans modelinde, markalar dijitalde reklam verdiklerinde sonuçlarını tam anlamıyla göremiyorlar. Smartmetrics ile sektördeki bu eksiği kapatmak istiyoruz. Markanızın reklamlarına dair tüm sonuçları görmenizi sağlayan bir sistem uyguluyoruz.  

Dijital dünyada fark yaratın

Smartmetrics’i farklı kılan nedir? 

Haberin Devamı

Aslında hizmet tanımlarımız çok farklı değil ancak kısaca özetlemeye çalışırsam; tüm süreci daha matematiksel verilere dayanarak yönetmeye çalışıyoruz. Firmaların ilgili departmanları ile entegre çalışarak uçtan uca pazarlama desteği veriyoruz.  

Bizim için pazarlama, sadece ürün ve hizmetlerin pazarlanması değildir. Uzun soluklu bir stratejik yol haritası çizilmesi gerekir. Güzel fikirler ve göze hoş gelen tasarımlar belki günü kurtarabilir. Ama bunun gibi göreceli kavramlar, markanızın başarıya ulaşması için yeterli değildir. Dijital pazarlama metrikleri doğrultusunda; sosyal medya yönetimi, dijital reklam süreçlerinin yönetimi, kreatif süreçlerin yönetimi, kullanıcı deneyimi tasarımı (web sitesi tasarımı), web sitesi yazılımı gibi birçok alanda; alanının profesyonelleri ile çalışarak firmaları destekliyoruz.  

Smartmetrics’ten hangi hizmetleri alabiliriz? 

Smartmetrics’ten herhangi bir hizmeti tek başına edinemezsiniz. Smartmetrics yıllık anlaşmalar şeklinde çalışmakta ve ilgili partnerlerinin pazarlama aksiyonlarını yürütmektedir. Bu hizmetlere UI/UX tasarım, sosyal mecra yönetimi, yazılım süreçleri dahil olmak üzere sosyal medya yönetimi, basın bülteni servis süreçleri, mail marketing, performans pazarlama süreçleri ve kreatif aksiyonların tümü dahildir.  

Tasarım kökenli olduğunuz için matematiksel verileri sonuca ulaştırmak disiplininiz adına zor olmuyor mu? 

Haberin Devamı

Bu alanda profesyonel bir ekibimiz var ve mevcut dataları gelişmiş pazarlama otomasyonu ile inceliyorlar. Doğru briefler üreterek işin kreatif tasarım boyutuna geçiyoruz. Tecrübe ve yeteneklerimiz doğrultusunda markanın tüm görsel iletişimini “Bu tasarım çok hoş görünüyor” gibi cümleler yerine daha matematiksel verilerle destekleyerek markaları başarıya ulaştırmaya çalışıyoruz.