Ege Dijital göçebeleri kentimize çekelim

Dijital göçebeleri kentimize çekelim

31.03.2024 - 00:30 | Son Güncellenme:

Bakan Hakan Fidan’ın konuk olduğu ‘İzmir İş Dünyası Buluşması’nda konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Uzaktan çalışabilen ve özgürce seyahat edebilen dijital göçebeleri kentimize çekmek için koşullarımız uygun. İnovasyon turizmine İzmir de eklenmeli” dedi

Dijital göçebeleri kentimize çekelim

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından düzenlenen “İzmir İş Dünyası Buluşması” toplantısına katıldı. Fidan, “Hükümetimizin İzmir’e yönelik hedefleri çok büyük. İzmir’i en gelişmiş enerji ve ulaşım ağlarıyla donatılmış; yoğun destek verdiğimiz yenilik eko-sistemi sayesinde, bilgi, teknoloji ve inovasyonu ticari başarıya tahvil eden; bütün küresel stratejik pazarlara erişebilen, gençlerimiz için parlak bir gelecek perspektifi sunan, ekonomik ve toplumsal kalkınmamıza öncülük eden bir dünya şehri yapmak istiyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de dikkat çekici mesajlar verdi. Son günlerde vize sıkıntısının baş gösterdeğiniz söyleyen Özgener, “Özellikle Schengen bölgesine yönelik vize başvurularında randevu sistemi ya kapalı oluyor, ya da çok az kontenjan açılıyor. Vize randevularının belirli bir düzene kavuşması ve mağduriyetleri giderecek nitelikte ilave önlemler alınması konusunda Bakanlığımızın desteğini bekliyoruz. Uzaktan çalışabilen ve özgürce seyahat edebilen dijital göçebeleri kentimize çekmek için uygun koşullara sahip olduğumuz kanaatindeyiz. Dijital göçebelere özel ‘inovasyon turizmi’nin bir strateji olarak benimsenmesi ve seyahat güzergahlarına İzmir’in eklenmesi gerekmekte. Bakanlığımızdan bu stratejimize yönelik prosedürlerin kolaylaştırılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.